Thursday, May 24, 2018

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΙΛΗΣΕ! ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ; ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο “HIS MASTER’S VOICE”;


ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΙΛΗΣΕ! 
ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ; 
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο “HIS MASTER’S VOICE”; 
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΙ ΕΙΠΕ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δεν μας έφταναν οι υπόλοιποι, που δημιουργούν κυριολεκτικά -εκ του μηδενός- πρόβλημα, επειδή ένας ιδιώτης εξέφρασε αναρμοδίως και ακαίρως προσωπικές απόψεις, για την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Αμερικής και την μεταφορά της έδρας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις Η.Π.Α., τώρα άνοιξε το στοματάκι του και ο Σεβασμιώτατος Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Και τι είπε; Ως His master’s voice guy είπε αυτά που του υπαγόρευσαν να πει, παρόλον ότι στο δείπνο της αποφοίτησης, στην Θεολογική Σχολή της Βοστώνης, δεν φάνηκε καθόλου ενοχλημένος, από την ομιλία του Επίτιμου Διδάκτορος της Θεολογικής Σχολής. Ήταν όλο χαρούλες και ευτυχία, όπως δείχνουν ανάγλυφα οι φωτογραφίες που κοσμούν την ανάρτηση.

Τελικά αυτοί οι τύποι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, επειδή τους έχει κυριολεκτικά στο χέρι.

Μια λέξη να πουν και θα τους φάει η μαρμάγκα.

Αν μάλιστα το δημοσίευμα του ιστολογίου “Βήμα Ορθοδοξίας”, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, είναι ακριβές, ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επιβάλει τον Σεβ. Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ως διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, τότε ουδεμία αμφιβολία υπάρχει, ότι ο Παναγιώτατος έχει μια ακατάμαχητη συμπάθεια για κληρικούς του φυράματος του κ. Ναθαναήλ.

Η εκλογή του Σεβ. Σικάγου είναι -όπως όλοι γνωρίζουμε- προιόν της ραδιουργίας και της αδιστακτωσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος αγνόησε προκλητικά τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, που προσπάθησε μέχρι τέλους να αποτρέψει την ακατάλληλη εκλογή.

Για λόγους, όμως, αληθείας και δικαιοσύνης, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έπρεπε να ενεργήσει διαφορετικά από ότι ενήργησε, μετά την αντικανονική εκλογή του κ. Ναθαναήλ. 

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Αμερικής 
1.) Έπρεπε να αρνηθεί να υπογράψει τα πρακτικά της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που αφορούσαν την εκλογή του κ. Ναθαναήλ, 
2.) Έπρεπε να αρνηθεί να χειροτονήσει και να ενθρονίσει τον Οικουμενιστή κληρικό, και, 
3.) Έπρεπε να δημοσιοποιήσει, όσα έθεσε υπόψη του Πατριάρχη, και παρόλα αυτά ο Παναγιώτατος προχώρησε στην εκλογή του Σεβ. Σικάγου.

Τώρα, αφού ο Αρχιεπίσκοπος έκυψε τον αυχένα, είναι στο έλεος του Πατριάρχη και των ανθρώπων του στις ΗΠΑ, οι οποίοι μπορούν άνετα να τον χτυπούν, με κάθε τρόπο, και να τον εξωθούν σε παραίτηση.

No comments:

Post a Comment