Saturday, May 19, 2018

ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΔΕΙΡΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ



ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όπως δείχνει το βίντεο της ανάρτησης, την επέτειο της μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, οι Πόντιοι, στην Θεσσαλονίκη, επιτέθηκαν φραστικά, αλλά και σωματικά, στον γνωστό εθνομηδενιστή και Τουρκολάγνο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Βεβαίως δεν εγκρίνουμε την χρήση σωματικής βίας, ούτε εναντίον του δήμαρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, ούτε εναντίον της βουλευτού του ΚΚΕ κ. Λιάνας Κανέλλη, ούτε εναντίον οιουδήποτε άλλου. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όμως, -γνωστός και ως "Τουρκομπουτάρης"-, για χρόνια τώρα, προκαλεί, με απίστευτη αναισχυντία και ασυνειδησία -κατ’ εξακολούθηση-, ολόκληρο το έθνος.

Πότε τον ενοχλούν οι εθνικές παρελάσεις, πότε τον ενοχλούν τα εθνικά σύμβολα, πότε τον ενοχλεί το γεγονός ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική, πότε θέλει να δώσει το όνομα του μεγαλύτερου σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ σε οδό της πόλης, πότε είναι εναντίον των εθνικών Συλλαλητηρίων για την Μακεδονία μας, πότε θέλει να κάνει Ισλαμικό μουσείο στην Θεσσαλονίκη και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά -και πάρα πολλά άλλα- προκαλούν, ως εικός, αφόρητα την εθνική συνείδηση των απανταχού της γης Ελλήνων και οδήγησαν στο προφανώς αυθόρμητο -πλην, όμως, πολιτικά μη ορθό- ξέσπασμα των Ποντίων, όταν είδαν τον Ισλαμολάγνο και Τουρκολάγνο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, να παρουσιάζεται στις εκδηλώσεις, για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Διαχρονική θέση μας είναι ότι η χρήση σωματικής βίας αντενδείκνυται πάντοτε. 

Oι Θεσσαλονικείς, όμως, πρέπει να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους. Πρέπει οπωσδήποτε να τον καταψηφίσουν, αν υποβάλει ξανά υποψηφιότητα για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ή για οιονδήποτε άλλο δημόσιο αξίωμα, επειδή, -κατά γενική ομολογία- είναι -από κάθε άποψη-, άγος, όνειδος, αισχύνη και στίγμα για τον απανταχού της γης Ελληνισμό.

2 comments: