Friday, May 25, 2018

ΠΟΙΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΛΙΩΤΗ;


ΠΟΙΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΛΙΩΤΗ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πολύς λόγος έγινε -και γίνεται- τελευταία, εξαιτίας της άκαιρης και αναρμόδιας παρέμβασης του κ. Βαλιώτη, κατά την αναγόρευσή του, σε Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, στην Βοστώνη.

What are the facts? Ρωτούν στα δικαστήρια των ΗΠΑ. Τουτέστιν καλές είναι οι θεωρίες, οι απόψεις και οι αναλύσεις, αλλά, ας αρχίσουμε πρώτα από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

1.) Ο κ. Βαλιώτης -όπως ο ίδιος είχε την ειλικρίνεια να πει δημόσια-, αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογική Σχολής της Βοστώνης για ένα και μόνον λόγο: Επειδή είναι γενναιόδωρος χορηγός της Σχολής και άλλων οργανισμών της Εκκλησίας.

2.) Ο κ. Βαλιώτης σπούδαζε για 7 χρόνια, όπως ανέφερε στην ομιλία του, στην Θεολογική Σχολή της Βοστώνης, αλλά μετά την αποφοίτησή του, δεν στελέχωσε κάποιο οργανισμό της Εκκλησίας, ούτε χειροτονήθηκε κληρικός, αλλά στράφηκε στον τομέα των επιχειρήσεων, όπου διέπρεψε.

3.) Κύριος ο Θεός γνωρίζει ότι δεν έχω καμία πρόθεση να μειώσω τον κ. Βαλιώτη. Όχι μόνον δεν έχω πρόθεση να τον μειώσω, αλλά αντίθετα του είμαι βαθύτατα ευγνώμων, όπως όλοι -άλλωστε- οι ομογενείς, για τις πλούσιες -επί δεκαετίες- χορηγίες του στην Εκκλησία. 

ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΛΙΩΤΗ
________

Ο σεβασμός, όμως, και η ευγνωμοσύνη δεν πρέπει να μας οδηγήσουν να αποσιωπήσουμε ότι το επίπεδο της Θεολογικής του παιδείας είναι εξαιρετικά πολύ κάτω του μετρίου. 

Αν ήταν στοιχειωδώς εγκρατής της Θεολογίας, ο κ. Βαλιώτης, θα γνώριζε ότι η μεταφορά της έδρας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ και η Αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, δεν προωθούνται, με την ομιλία ενός ιδιώτη, αλλά με την απόφαση του μόνου αρμόδιου θεσμού να χορηγήσει Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Αμερικής ή να μεταφέρει την έδρα του Πατριαρχείου στις ΗΠΑ, που δεν είναι άλλος -φυσικά- από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΛΙΩΤΗ;
_________

Αλλά αυτό δεν είναι το πιο ουσιαστικό, που αφορά την παρέμβαση του κ. Βαλιώτη. 

Το μέγα ερώτημα, που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το ακόλουθο: Ποιος τελικά ευεργετήθηκε από την ομιλία του;

Κανένας άλλος, εκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο.

Ενώ, ο κ. Βαλιώτης μίλησε ως αντιπατριαρχικός και αντικαρλουτσικός, τελικά το μόνον που κατόρθωσε είναι να προσφέρει ουρανόπεμπτο τεράστιας ισχύος όπλο στον Παναγιώτατο και στον π. Αλέξανδρο.

Τώρα ο Πατριάρχης έχει στο οπλοστάσιό του μια αντιπατριαχική ομιλία, που έγινε στην Θεολογική Σχολή, τη παρουσία του Αρχιεπισκόπου και άλλων επισκόπων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. 

To make things worse ορισμένοι, επίσης αντιπατριαρχικοί και αντικαρλουτσικοί, έγραψαν ότι επίκειται Αυτοκεφαλοποίηση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με την Κληρικολαική της Βοστώνης και ότι δήθεν μόνον δύο Μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής δεν συνευδοκούν.!!!

Αυτή η είδηση και αν είναι υδρογονική βόμβα στα χέρια του Πατριάρχη και του π. Καρλούτσου! Τώρα έχουν κάθε ευχέρεια να στριμώξουν άγρια τον Αρχιεπίσκοπο, να τον βάλουν στο εδώλιο του κατηγορημένου, να τον οδηγήσουν σε πρόωρη “οικειοθελή” παραίτηση και να του επιβάλουν επιλογές επιζήμιες για την Εκκλησία και την Ομογένεια. 

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
________

Τhe worst is yet to come! Με τα νέα δεδομένα ο Πατριάρχης και ο π. Αλέξανδρος έχουν τώρα την δυνατότητα να απευθυνθούν στην κυβέρνηση της Ελλάδας και να πουν: Ορίστε τι ετοιμάζουν οι αντιπατριαρχικοί στην Αμερική! 

Επομένως; Μόνον μία ασφαλιστική δικλείδα υπάρχει, ώστε ο Πατριάρχης να μπορέσει να διατηρήσει το σημερινό καθεστώς της Εκκλησίας της Αμερικής: Να εκλεγεί, ως Αρχιεπίσκοπος, ιεράρχης της απόλυτης εμπιστοσύνης του Παναγιώτατου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
_______

Συνοψίζω τι πέτυχαν ο Πατριάρχης και ο π. Καρλούτσος, με την ομιλία του κ. Βαλιώτη:
1.) Εξετέθη ο Αρχιεπίσκοπος ανεπανόρθωτα.
2.) Εξοπλίστηκε -με υδρογονοβόμβες- η φαρέτρα των Πατριαρχικών, στον αμείλικτο πόλεμο που διεξάγουν εναντίον του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου, και
3.) Έδωσε στον Πατριάρχη την δυνατότητα να επιβάλει, ως διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, άνθος εύοσμον του παραδείσου, πολύεδρο αδάμαντα ήθους, ευσέβειας και Ορθοδοξίας, σαν αυτόν που επέβαλε στην Μητρόπολη Σικάγου.

Τέτοιο κελεπούρι, σαν την ομιλία σας, κ. Βαλιώτη, ο Πατριάρχης και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, το αναζητούσαν στον ουρανό και τους το προσφέρατε απρόσμενα εσείς, στην γη. 

Αυτή καθεαυτή η ομιλία σας -φυσικά- δεν συνιστά κανένα πρόβλημα. Ιδιώτης είστε, ότι θέλετε λέγετε. Πλήν, όμως, ο Παναγιώτατος και ο π. Αλέξανδρος έχουν κάθε συμφέρον να μεγιστοποιήσουν ένα ασήμαντο γεγονός, για να προωθήσουν την ατζέντα τους. Και θα το κάνουν! Μην αμφιβάλλετε!

No comments:

Post a Comment