Sunday, April 8, 2018

Ο ΟΣΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ;


Ο ΟΣΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η πληροφορία ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα συλλειτουργήσουν στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια, όπου ασκήτευσε ο νεοφανής Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, μας χαροποιεί υπέρμετρα για δύο λόγους.

1.) Καταρχήν επειδή θα τιμηθεί από δύο Πρωθιεράρχες η ιερή μνήμη του Αγίου.

2.) Επειδή θα σπάσει ο πάγος μεταξύ των δύο Προκαθημένων, που δημιουργήθηκε εξαιτίας της διαμάχης που -ως μη ώφειλε- ξέσπασε για την κυριότητα και πνευματική δικαιοδοσία του Κτήματος Προμπονά.

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης -όπως όλοι ανεξαίρετα οι σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες- ήταν σφοδρός αντιοικουμενιστής. Γι’ αυτό τόσο η αγιοκατάταξή του, όσο και η παρουσία των δύο Οικουμενιστών Προκαθημένων στον εορτασμό της μνήμης του, αποτελούν ισχυρότατο χαστούκι εναντίον του Οικουμενισμού.

Το συλλείτουργο, μάλιστα, των δύο Προκαθημένων συμπίπτει με την επέτειο των δύο χρόνων από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου της Κρήτης. Γι’ αυτό το χαστούκι στις παρειές των δύο Προκαθημένων είναι ακόμη πιο ισχυρό, επειδή ο μεν Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν ο πρωταγωνιστής της κακόδοξης Συνόδου, ο δε Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνωμότησε με τον Πατριάρχη για να ανατραπούν οι ομόφωνες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έτσι έγινε κατορθωτό να επιβληθούν οι κακοδοξίες που νομολόγησε η Σύνοδος του Κολυμπαρίου.

Ας ελπίσουμε προπαντός ότι ο νεοφανής αντιοικουμενιστής Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης θα φωτίσει τους δύο Προκαθημένους, που ερίζουν “περί σκιάς όνου”, ήτοι για την κυριότητα και πνευματική δικαιοδοσία του Κτήματος Προμπονά, να αποφασίσουν την σύγκληση νέας Πανορθόδοξης Συνόδου για να μελωδήσει μέλος ορθοδόξου και όχι οικουμενιστικής θεολογίας.

No comments:

Post a Comment