Tuesday, February 27, 2018

ΕΠEΙΓΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΕΝΥΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟ;



Σε βίντεο, που αναρτήσαμε πρόσφατα, είδαμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κένυας Μακάριο -με άμφια και ωμοφόριο- να χορεύει μέσα στην εκκλησία κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας.

Μαζί του χόρευε και το εκκλησίαασμα, ένας άλλος επίσκοπος και οι συλλειτουργούντες ιερείς.

Σ' αυτό το βίντεο ο Σεβασμιώτατος Κένυας κάνει κάτι πολύ χειρότερο!

Γελοιοποιεί τη Θεία Κοινωνία με χορό και τραγούδια μέσα στην εκκλησία.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι δίνει -χωρίς κανένα ενδοιασμό- τη Θεία Κοινωνία σε Παπικούς.!!!

Όταν με το καλό ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος επιστρέψει από τα πανηγύρια που συμμετέχει -σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου- στην έδρα του, ελπίζουμε να επιληφθεί του σοβαρώτατου αυτού θέματος και να ανακαλέσει σε τάξη τον νεωτεριστή και Οικουμενιστή και Κολυμπαριστή Μητροπολίτη Κένυας Μακάριο.

Κρατούμε, όμως, μικρό καλάθι, επειδή γνωρίζουμε τις οικουμενιστικές επιδόσεις του Μακαριώτατου Αλεξανδρείας, του Αράθυμου, του Ζιμπάπουε Σεραφείμ και άλλων Οικουμενιστών Μητροπολιτών του κλίματος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

3 comments:

  1. Από τους διαβασμένους θά έρθει το κακό ! Από μία περιήγηση στον ιστοχώρο πληροφορηθήκαμε οτι ο σεβασμιώτατος είναι σπουδαγμένος στην Οξφόρδη και μαθητής του π. Σωφρονίου του Εσσεξ Συνεπώς έχει αρκετή διανοητικότητα να πεί και να λαλήσει πολλά κουλτουριάρικα περί του θέματος Προσφέρεται το θέμα για αρκετή κουλτούρα Μισή cult δική του και μισή των ιθαγενών μας κάνει μία ολόκληρη κουλτούρα όλη δική του Εν τω μεταξύ χαρακτηριστικό της προσευχής είναι η ακινησία, ει δυνατόν το κουλούριασμα , η ομφαλοσκόπιση Ο δεσπότης εδώ έχει άλλη γνώμη Η Οξφόρδη φαίνεται παράγει ψώνια

    ReplyDelete
  2. Ο Σεβ. Κένυας είναι αποφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Σεργίου και εκεί νομίζω κυρίως ότι εστιάζεται το πρόβλημα.

    Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα Αγιοσεργίτη που να μην είναι Οικουμενιστής.

    ReplyDelete
  3. Πεντηκοστιανά όργια !

    Όταν παραπάνω μιλάω για "ομφαλοσκόπηση " την εννοώ ως ένα εξωτερικό σχήμα που βοηθά την εσωστρέφεια και την εσωτερική ησυχία Η ησυχία ως το απαραίτητο κλίμα όπου ευδοκιμεί η ψυχή , ανήκει στόν πυρήνα της ορθοδόξου πνευματικότητος και δέν δέχεται την επιρροή του ανθρώπινου πολιτισμού Καί πρίν τον χριστιανισμό υπήρχε ο ανθρώπινος πολιτισμός , μουσική , όρχηση , θέατρο , λατρεία θεών μέ τον τρόπο που ο καθένας ευηρεστείτο , τόν οποίον η εκκλησία δεν διέσωσε μέσα στην λατρεία της , παρά μόνον μετά το απαραίτητο ξεκαθάρισμα Όλα τά πράγματα αδιακρίτως δέν μετουσιώνονται σέ δομικά υλικά των ορθοδόξων ναών , όπως οι κίονες δωρικού και ιωνικού ρυθμού που έγιναν κολώνες για τους καινούργιους ναούς Πολλοί αγαλματοποιοί έχασαν την δουλειά τους και η τέχνη τους έπεσε σέ αχρηστεία Μεγάλος καυγάς έγινε στην Εφεσο για τό θέμα Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι χρήσιμος όταν είναι δεκτικός της πνευματικής μανιέρας

    ReplyDelete