Tuesday, February 27, 2018

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ κ. ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ κ. ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η κ. Ελένη Λωρίτου καταχώρησε το ακόλουθο σχόλιο στο ιστολόγιό μας:

“Κ. Τελεβάντο, αν και προσωπικώς με αφήνει αυτή την φορά στο απυρόβλητο το πρωτοσέλιδο άρθρο του Ο.Τ., και πριν προμηθευτώ το φύλλο για να διαβάσω ολόκληρο το άρθρο και όχι μόνο το πρωτοσέλιδο που ηλεκτρονικά εμφανίζεται, θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου για τα αν υφίσταται κάποια υπευθυνότητα των ανθρώπων που τον διαχειρίζονται. Έγραψαν και άλλη φορά πρωτοσέλιδο άρθρο με το ίδιο θέμα, όμως δεν δημοσίευσαν την απάντησή μας. Τώρα θα μας επιτρέψουν να τους απαντήσουμε εγώ, εάν κάνει αναφορά σε εμένα, ή εσείς, εννοείται από τις στήλες του Ο.Τ.; 

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου γνωρίζουν αυτό το γεγονός, ότι δεν δημοσιεύει ο φερόμενος ως διευθυντής συντάξεως την απάντησή μας; Τι φοβάται άραγε; Γιατί τόσο μεγάλη και παθολογική εμμονή; Γιατί τόσο γάντζωμα και προσκόλληση στην διεύθυνση της ιστορικής εφημερίδος; 

Ένας ευαίσθητος και αξιοπρεπής άνθρωπος θα έπρεπε με την πρώτη σοβαρή αμφισβήτηση και αξιοπρεπή αποχώρηση ιστορικών στελεχών της εφημερίδος, που ο π. Μάρκος είχε επιλέξει ως συνεργάτες όπως ο π. Θεόδωρος Ζήσης -φοβάμαι ότι ούτε κάν υφίσταται πλέον η διευθυντική ομάδα, που ο π. Μάρκος συνέστησε- θα έπρεπε με προσωπική ευθιξία να απομακρυνθεί από την εφημερίδα και να ξεμπλοκάρει την λειτουργία της, αίροντας τα εμπαθή προσκόμματα που η παρουσία του δημιουργεί. 

Εννοώ βεβαίως τον σεβαστό π. Βολουδάκη και όχι τον κ. Τραμπούλη, που ούτε καν γνωρίζουμε τον άνθρωπο τι εκπροσωπεί. Στα χρόνια που διευθύνει τον Ο.Τ. το μόνο που μας έπεισε είναι ότι απλά είναι υποτακτικός του π. Βολουδάκη, ουδέν μεμπτόν όσον αφορά την προσωπική του ζωή. Γιατί, όμως, το αρνείται όσον αφορά την δημόσια και εκκλησιαστική; Μήπως το ηρνείτο ο π. Μάρκος Μανώλης; Μήπως δεν γνωρίζαμε όλοι ότι ήταν η ψυχή του Ο.Τ.;”

Γράφετε, κ. Λωρίτου, ότι, αν ήταν ευαίσθητος και αξιοπρεπής άνθρωπος ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης, θα είχε αποχωρήσει από τον “Ορθόδοξο Τύπο,” αφού εξανάγκασε όλα τα μέλη της εκδοτικής επιτροπής να παραιτηθούν για να σώσουν την αξιοπρέπειά τους. 

Ασφαλώς, κ. Λωρίτου, ένας ευαίσθητος και αξιοπρεπής άνθρωπος με ευθιξία, αυτό ακριβώς θα έκανε. Θα αποχωρούσε.

Αλλά αυτό -φυσικά- δεν αφορά τον σεβαστό π. Βασίλειο Βολουδάκη, ένα άνθρωπο με εγκυστωμένη φαρισαική συνείδηση, που πλέει σε ένα ωκεανό εγωπάθειας και αρμενίζει με βάρκα τις εμμονές και τις ιδεοληψίες του.

Το χειρότερο! Είναι πολύ μοχθηρός, εκδικητικός, μνησίκακος, χαιρέκακος και ζηλόφθονος!

Το ακόμη χειρότερο! Δεν έχει φραγμούς. Το ψέμμα το έχει για ψωμοτύρι. Δεν του στοιχίζει απολύτως τίποτα να πει οποιονδήποτε ψέμα. Ούτε καν να καταφύγει στη συκοφαντία.!

Τυγχάνει, επίσης, δεινός παραβάτης σωρείας Ιερών Κανόνων Οικουμενικών Συνόδων, που απαγορεύουν στους κληρικούς να εμπλέκονται στις πραγματείες του βίου. 

Έχει εκπέσει, από καιρό, στη συνείδηση της Εκκλησίας, αφού υιοθετεί την αίρεση του Παποκαισαρισμού και του Μακρακισμού.

Αλλά υπάρχει κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό που αφορά τον εκπεσόντα σε δεινές αιρέσεις κληρικό!

Ενώ η ψυχή του είναι κατοικητήριο των πονηρών δαιμόνων, που εκβράζει κάθε είδους ψεύδος, φθόνο, μίσος, συκοφαντία και κακοδοξίες, ζει -ο δυστυχής- με την ψευδαίσθηση ότι πορεύεται κατά Θεόν!!!

Άντε με τέτοιο φρόνημα να κάνεις προκοπή.!!!

Ασφαλώς και δεν θα δημοσιεύσει την απάντηση που του στείλατε πριν μήνες, κ. Λωρίτου, επειδή σπάζει κόκκαλα και δεν έχει να αντιτάξει κάτι.

Γιατί να την δημοσιεύσει; Για να γίνει ρεζίλι των σκυλιών;

Γι’ αυτό καταφεύγει στα όπλα που διαθέτει στο οπλοστάσιό του: Στο ψέμμα, στη συκοφαντία, στα χτυπήματα κάτω από τη μέση, στον προπηλακισμό και στον αδίστακτο διασυρμό όποιου τολμήσει, με κάθε σεβασμό, να διαφωνήσει μαζί του.

Διερωτώμαι!

Τι ψυχή θα παραδώσει αυτός ο άνθρωπος;

Είναι προπαντός κρίμα, επειδή ο σεβαστός π. Βασίλειος υποσκάπτει καίρια τον αντι-οικουμενιστικό αγώνα και ναρκοθετεί την προσπάθεια να αναιρεθούν οι κακόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης.


Τι να κάνουμε κυρία Λωρίτου;

Δυστυχώς! Δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα.!

Όπως μας ανέχεται ο καλός Θεός, ας ανεχτούμε και εμείς τον αγαπητό π. Βασίλειο και ας ευχόμαστε να μετανοήσει για να μη χάσει την ψυχή του.

Τις κακοδοξίες που εισάγει -φυσικά- θα τις ελέγχουμε, χωρίς να χάσουμε την ψυχραιμία μας -με κάθε αγάπη, τιμή και σεβασμό προς το σεπτό του πρόσωπο-, για να μην οδηγεί σε πλάνες το ποίμνιο της Εκκλησίας και για να μην αποκτούν ρίζες οι αιρέσεις που αφειδώς σπέρνει.

No comments:

Post a Comment