Friday, February 23, 2018

Ο ΚΕΝΥΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΥΠΕΡΕΒΗ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ



ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Ο ΣΕΒ. ΚΕΝΥΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΗ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ Ο ΡΥΘΜΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ.

ΟΥΤΕ ΠΙΣΤΑ ΧΟΡΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΝΑΟΣ.

ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΚΤΗΡΙΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ.

Ο ΣΕΒ. ΚΕΝΥΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΑΞΗ;

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΡΑΘΥΜΟΥΣ;

3 comments:


  1. Άλλος ένας Μακά(β)ριος !

    ReplyDelete
  2. Πραγματικό ντελίριο! Παράκρουση! Όσο και νά θέλει κανείς νά προσλάβει , όσο και νά θέλει νά προσεγγίσει τον πολιτισμό των ανθρώπων , μερικά πράγματα δεν προσλαμβάνονται , απλά κατακαίονται Εν γένει αυτό που λείπει είναι η αγιότητα η οποία θέτει την ισορροπία και την καθαρότητα , που αποκαθαίρει και αγιοποιεί τό σώμα της ορθοδοξίας που είναι ο ανθρώπινος πολιτισμός Λέγεται οτι οι Πατέρες δόμησαν την Θεία Λειτουργία πάνω στό πρότυπο του αρχαίου θεάτρου και δέν έχουμε κανένα λόγο αυτό νά το αμφισβητήσουμε , καθώς επίσης οτι η οκτάηχος της βυζαντινής μουσικής είναι οι "δρόμοι " της ελληνικής μουσικής αποκεκαθαρμένοι απο οτιδήποτε το αισθησικό και διονυσιακό Οι Πατέρες είχαν αγιότητα μέ την οποία αντιμετώπισαν τις προκλήσεις της εποχής και " τα των ανθρώπων ήθη κατεκόσμησαν " Αυτό που λείπει από τον σεβασμιώτατο Κένυας και τον πατριάρχη Αλεξανδρείας είναι η αγιότητα για νά αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις Δυστυχώς όμως στερούνται και της ταπείνωσης για νά μένουν στα κεκτημένα Δεν μπορείτε πατέρες νά κάνετε αυτου του είδους τα φιλόδοξα πράγματα , δέν είστε Χρυσόστομοι , Βασθλειοι , Κύριλλοι και Μεθόδιοι Ούτε είστε , ούτε όμως και θέλετε νά τους μιμηθείτε Μένετε σας παρακαλούμε στα μέτρα σας ! Η αυθεντικότητα μάς μάρανε ! Αυτά τα καραγκιοζιλίκια δέν είναι αυθεντικότητα Αν ήταν θά τό είχαν καταλάβει και άλλοι πρίν απο σας και στην Καλαμάτα θα χόρευαν " το μαντήλι το Καλαματιανό " στο Βόλο τα "τρία παιδιά Βολιώτικα " στα Τρίκαλα τα ρεμπέτικα του Τσιτσάνη κ.ο.κ. Τό είπαμε για αστείο , αλλά διαγράφεται ως μία πραγματικότητα οτι πρέπει νά αρχίσουμε νά γυμνάζουμε κοιλιακούς , ραχιαίους , τετρακέφαλους για καλλιτεχνικά σόου στόν σολέα .Φρειδερίκη, Αντιγόνη , Χαρούλα , Λωρίτου δεν μας βλέπω τις θεούσες καθόλου καλά Σε κάθε περίπτωση το ωραιότερο βρακί θα τό φορά η Χαρούλα ! Σε αυτό είναι αχτύπητη ! Στην κριτική επιτροπή οι βλοσυρές σεμνοπρεπείς κυρίες, ξέρετε..... Αυτές περιορίζονται μόνο σε σεμνοπρεπείς κολοτούμπες και οσφυοκαμψίες μπροστά στον δεσπότη Είναι δέ και φιλολογίνες ! Παρ' όλα αυτά μιά χαρά βγάζουν τον σκασμό στις μεταφράσεις των εκκλησιαστικών κειμένων και "τρώνε τα παχιά κρέατα " ! Καλή σας όρεξη ! Αλλάξ'τε βρέ παιδί μου λίγο ύφος , αποβάλετε την βλοσυρότητα , πείτε μία καλημέρα , καταμεσής στην ίδια γειτονιά
    Καραμπινάτες θεούσες είμαστε ! Εσείς κύριε Τελεβάντο τί λέτε ; Στήν Γαληνότατη δημοκρατία της Βενετίας βρέθηκα στην αγορά της , μόνη μου χωρίς κανένα παπά και μέ ρώτησαν σέ ποιό τάγμα ανήκω , είναι δυνατόν νά μήν αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά σου οι βλοσυρές κυρίες ; Ελάτε σας παρακαλώ νά γίνουμε πολλές και σαν τις αλογόμυιγες ενοχλητικές ! Μιά και είστε φιλολογίνες μπορείτε νά του τά ψάλετε αρχαιοελληνιστί ! Κάτι θα βρείτε εσείς οι φιλολογίνες από Αισχύλο, Σοφοκλή , Ευριππίδη νά τον τρελλάνετε μιά και θέλει νά μας πουλήσει κουλτούρα !

    ReplyDelete
  3. Το accent το έχουμε έτοιμο για τυχόν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εντός του ναού :

    https://www.youtube.com/watch?v=HqCbTDg8MOQ

    Ιδου και ένα σχολιαστικό μας κείμενο , το οποίο θεωρήθηκε υβριστικό για την αξιοπρέπεια του παπά μας και πρέπει να απολογηθούμε ενώπιον των δικαστών γι αυτό ΚΑΙ εισάγουν νεωτερισμούς, ΚΑΙ παραβιάζουν την νομιμότητα , καθ' οτι οι μεταφράσεις είναι παράνομες σύμφωνα μέ απόφαση της Ιεράς Συνόδου της εκκλησιας της Ελλάδος , ΚΑΙ δέν θέλουν να υποστούν καμμία δημόσια κριτική Ο ψυχίατρος κ. Μπαλογιάννης σέ ένα βιβλίο του ΄΄Ποιμαντική ψυχολογία ΄΄ περιλαμβάνει τους παπάδες στην ψυχοπαθολογία ,καθ' ότι άνθρωποι κοσμικώς άσημοι και πνευματικώς στερούμενοι της αρετής της ταπείνωσης ξαφνικά δια της ιερωσύνης τίθενται στο μέσον της εκκλησιαστικής κοινότητος και αδυνατούν να διαχειριστούν την τιμη που τους γίνεται λόγω της περιβολής του ράσου. Θεωρούν οτι κάθε κριτική στο πρόσωπό τους είναι ανοίκειος και υβριστική , οτι το ιερό τους πρόσωπο είναι υπεράνω κάθε κριτικής Τους παρακαλούμε λιγάκι να ξεπεζέψουν , γιατί τους πήραν χαμπάρι και οι ψυχίατροι και τους περιλαμβάνουν στην ψυχοπαθολογία :


    http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1673.html

    ReplyDelete