Sunday, February 25, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Της Φαίης
=====

Ας μην είμαστε αδαείς. Αυτού του είδους οι βραβεύσεις δεν έχουν τίποτα το πνευματικό, έχουν όμως πολιτικές και άλλου είδους σκοπιμότητες. Δυστυχώς η διοικούσα Εκκλησία έχοντας μετατραπεί σε άλλο ένα γρανάζι του Κράτους, έχει αναπόφευκτα αντιγράψει και τις επικοινωνιακές τακτικές χειραγώγησης του πολιτικού κατεστημένου, τείνει μάλιστα να τους ξεπεράσει στην ευρηματικότητα και την συχνότητα. Μόλις πρόσφατα, την 7η Φεβρουαρίου, και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αυτοβραβεύτηκε με τον ίδιο Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Παύλου. Ο προκαθήμενος της ήττας και του συμβιβασμού που έχει μάθε να ‘στολίζει’ τις ‘διπλωματίες’ του με την γνωστή ξερή φρασεολογία των πολιτικών, όπως «σύνεση», «συνοχή», «συνεργασία», «συλλογικότητα», «ενότητα», χρειαζόταν επειγόντως μία τόνωση της δημόσιας εικόνας του μετά την απαράδεκτη στάση του στο Σκοπιανό. Τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου των Εθνών την ώρα που ούτε στην Ελλάδα δεν στήριξε την Ορθοδοξία (ψευδοσύνοδος, αντίχριστα νομοσχέδια, οικουμενιστικό μάθημα των Θρησκευτικών)!!

Πως λοιπόν μπορούμε να ερμηνεύσουμε την νέα βράβευση του ‘προκομμένου’ Προκόπη Παυλόπουλου με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας; Με κάθε ειλικρίνεια θαρρώ ότι θα πρέπει να προετοιμασθούμε για την επόμενη προδοσία. Ο Αρχιεπίσκοπος ‘φορτίζει τις μπαταρίες’ του Παυλόπουλου για την επόμενη προαποφασισμένη ήττα, ενδεχομένως στο θέμα των Σκοπίων.

Κάποιοι βασικοί λόγοι γιατί πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτή η πρακτική και να αποδοκιμάζεται ανοιχτά από τον πιστό λαό του Θεού:
Διότι διαπράττεται ιεροσυλία.
Διότι διαστρεβλώνει την διδασκαλία της Εκκλησίας.
Διότι λειτουργεί ως κάλυμμα μίας άνανδρης και δουλικής πολιτικής / διοίκησης.
Διότι μαρτυρεί την μετατροπή της Εκκλησίας του Χριστού σε ‘ιερό πλυντήριο’ των πολιτικών.
Διότι είναι ξεκάθαρα και τρόπος δοσοληψίας αμφοτέρων για ιδιοτελείς σκοπούς.
Διότι αντιμετωπίζει τον λαό του Θεού ως χειραγωγήσιμη μάζα ηλιθίων.
Διότι πολύ απλά εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες απαιτούμε από τους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες να παράγουν πραγματικό και ουσιαστικό έργο από τις θέσεις που βρίσκονται και όχι να μας κοροϊδεύουν καταφεύγοντας σε τέτοιου είδους τερτίπια.

Ο Θεός να τους φωτίσει, να φωτίσει κι εμάς, αλλά αυτά τα πράγματα πρέπει να λέγονται.


No comments:

Post a Comment