Monday, December 4, 2017

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΝΑΠΤΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ



Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΝΑΠΤΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ξεκάθαρα ομολογιακή η θέση του Σεβ. Καλαβρύτων για τον Παπισμό, τον Οικουμενισμό και τη Σύνοδο του Κολυμβαρίου.

Δεν θα περιοριστούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Σεβασμιώτατο για την όντως ορθόδοξη ομολογία του, που μας εμπνέει και μας αναπτερώνει το ηθικό.

Θα επισημάνουμε προπαντός ότι, αφού υπάρχουν ιεράρχες, οι οποίοι βλέπουν τον Παπισμό και τον Οικουμενισμό, αλλά και τη Σύνοδο της Κρήτης, από την ορθόδοξη οπτική γωνία, σημαίνει ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο Οικουμενισμός και η Σύνοδος της Κρήτης θα καταδικαστούν συνοδικά στο μέλλον.

Πότε θα γίνει αυτό κατορθωτό είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος αλλά, αφού τόσοι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, της Εκκλησίας της Γεωργίας, της Εκκλησίας της Ουκρανίας και άλλων Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών ορθοδοξούν για τον Οικουμενισμό και τη Σύνοδο της Κρήτης, ο Άγιος Θεός θα μας ευσπλαχνιστεί και θα οδηγήσει με ανεξιχνίαστους τρόπους την Εκκλησία Του εις πάσαν την αλήθεια.

Γι’ αυτό καμία πικρία ή γογγυσμός ή απογοήτευση ή απελπισία δεν είναι επιτρεπτές.

Ας κάνουμε όλοι, οι ιεράρχες μας πρώτα αλλά και εμείς τα απλά μέλη της Εκκλησίας, το καθήκον μας και ας αφήσουμε στα πανσθενουργά χέρια του Χριστού την κατά Θεόν έκβαση των πραγμάτων.

Στη συνέχεια παράθετουμε εκτενή αποσπάσματα από την ορθόδοξη ομολογία πίστεως του Σεβ. Καλαβρύτων που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ - Η ΚΙΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Του Σεβ. Καλαβρύτων Αμβρόσιου
=====

Η Ορθοδοξία μας, η ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας, είναι ο θησαυρός μας! Δεν έχουμε δικαίωμα να τον θέτουμε σε ίση μοίρα με όλες τις άλλες θρησκευτικές παραλλαγές. Ο λόγος του Θεού είναι σαφής, σαφέστατος: «Μη δώτε το άγιον τοις κυσί, μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αυτούς εν τοις ποσίν αυτών και στραφέντες ρήξωσιν υμάς», (Ματθ. 7, 6). Δηλ. μη δίνετε  τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας στα σκυλιά και μη ρίχνετε μπροστά στους χοίρους τα μαργαριτάρια σας, μη τυχόν τα καταπατήσουν μετα πόδια τους και έπειτα στραφούν εναντίον σας και σας ξεσχίσουν!

Ώστε όχι μόνον με τους Μουσουλμάνους, με τους Ινδουϊστές, με τους Σατανιστές, και όποιους άλλους πεπλανημμένους μπορούμε να έχουμε εκκλησιαστική σχέση και επικοινωνία, ΑΛΛ' ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ!

Δηλ. ούτε με τους Ρωμαιοκαθολικούς, ούτε με τους Προστεστάντες, ούτε και με τους Αγγλικανούς, οι οποίοι αποτελούν μεν Χριστιανικές Ομολογίες, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ αυτό που εμείς ονομάζουμε και εννοούμε ΕΚΚΛΗΣΙΑ!  Δεν χρειάζεται να έχουμε Θρησκευτικούς Διαλόγους με όλους αυτούς! Εάν θέλουν να γνωρίσουν την Ορθοδοξία μας,  ή πολύ περισσότερον, εάν θέλουν να επανέλθουν στους κόλπους της Ορθοδοξίας, δηλ.της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,τότε αυτοί οφείλουν να μας προσεγγίσουν παρακλητικώς και τότε εμείς να τους δεχθούμε με αγάπη και να τους εξηγήσουμε την πλάνη τους! Διότι στην περίπτωση αυτή θα εφαρμόσουμε τους λόγους του Σωτήρος ημών Χριστού: «τον ερχόμενον πρός με ου μη εκβάλω έξω»! (Ιωάνν, 6,37)!

Χίλιες φορές έχω δηλώσει την απαρέσκειά μου για τους Καθολικούς! 

Πολύ πρίν συγκληθή η «δήθεν» Αγία και Μεγάλη Σύνοδος στο Κολυμπάρι της Κρήτης είχα δηλώσει εγγράφως, ότι οι Ρωμαιοκαθολικοί κλπ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Αποτελούν απλώς Χριστιανικές Ομολογίες! Είναι μεν Χριστιανοί, αλλά ευρίσκονται στην πλάνη! Αυστηρώς κρινόμενοι, κατατάσσονται στην κατηγορία των ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ!    

No comments:

Post a Comment