Monday, December 11, 2017

ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ...



ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε το ρεπορτάζ του κ. Αντώνη Τριανταφύλλου αναφορικά με τα εθνοφυλετικά και οικουμενιστικά αίσχη που σημειώθηκαν στη Μόσχα με την ευκαιρία της φιέστας που οργάνωσε η Εκκλησία της Ρωσσίας για να προβάλει τον ηγεμονικό της ρόλο στην Ορθοδοξία.

Ορθότατα έπραξαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σ’ αυτή την εκτροπή.

Ο Πατριάρχης Μόσχας έδειξε τα δόντια του. Έβαλε τον εαυτό του σε υπερυψωμένο θρόνο, ενώ σε χαμηλότερους θρόνους κάθονταν οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, αν και προηγούνται του Μόσχας στα πρεσβείας τιμής.

Οι Ρώσσοι ενδιαφέρονται μόνον για τον Ρωσσικό εθνοφυλετισμό, για τον ηγεμονισμό επί των Ορθοδόξων Εκκλησιών και για την προώθηση των συμφερόντων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας.

Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες της Ρωσσίας ζουν σε αυτοκρατορική χλιδή και προβαίνουν σε οικουμενιστικούς ακροβατισμούς εφάμιλλους των Φαναριωτών.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται σε φοβερή δίνη.

Ο Οικουμενισμός επελαύνει. Μόνον στις παραδοσιακές Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας -και σε μεμονωμένους επισκόπους άλλων Εκκλησιών- έχουμε εμπιστοσύνη. 

Για την ώρα τουλάχιστον μόνον οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας είναι εκτός του ΠΣΕ και ακολουθούν ορθόδοξη γραμμή για τους διαλόγους με τους αιρετικούς και για τη Σύνοδο της Κρήτης.

Οι Οικουμενιστές αισθάνονται ευφορία επειδή -κατά κόσμον- φαίνεται ότι επικρατούν.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Χριστός δεν θα αφήσει την Εκκλησία Του να πλανεθεί. Ο Οικουμενισμός τελικά θα καταδικαστεί συνοδικά και οι εκπρόσωποί του θα αναθεματιστούν από μελλοντική Πανορθόδοξη Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί όταν ο Κύριος αποφασίσει ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

Καμία απολύτως ανησυχία για την έκβαση του αντιοικουμενιστικού αγώνα δεν έχουμε. Η δική μας δουλειά είναι να μετανονούμε και να ομολογούμε την πίστη μας.

Η έκβαση του αγώνα είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια του Αγίου Θεού.

1 comment:

  1. Αμήν ! Ο σήμερον εορταζόμενος άγιος Σπυρίδων άς είναι υπέρμαχος της πίστεως, όπως ήταν στην πρώτη οικουμενική Σύνοδο !

    ReplyDelete