Saturday, October 28, 2017

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΒΑΛΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: “Ο ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΓΕΙ!!!”


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΒΑΛΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: “Ο ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΓΕΙ!!!”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο βίντεο “Τα επισκοπικά δικαστήρια Θεσσαλονίκης”, που προτάσσεται της ανάρτησης, ο π. Θεόδωρος ανασκευάζει -με συντριπτικά επιχειρήματα- το έωλο κατηγορητήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης σε βάρος του π. Θεόδωρου Ζήση και του π. Νικόλαου Μανώλη.

Στο ίδιο βίντεο ο π. Νικόλαος απεκάλυψε ότι ο τότε Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης -και νυν Μητροπολίτης Καβάλλας- Στέφανος του είπε ότι δεν υπάρχει Οικουμενισμός, αλλά ότι είναι κάτι που γεννήθηκε στη νοσηρή φαντασία ορισμένων.!!!

Οταν ο π. Νικόλαος απάντησε στον Σεβ. Καβάλλας ότι ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς αποκαλεί τον Οικουμενισμό παναίρεση ο Σεβασμιώτατος απάντησε ότι ούτε αυτός (δηλαδή ο Άγιος) ξέρει τι λέγει.!!!

Βεβαίως ουδεμία υπάρχει αμφιβολία ότι, στην προκειμένη περίπτωση, κάποιος δεν ξέρει τι λέγει. Και αυτός που πραγματικά δεν ξέρει τι λέγει δεν είναι ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς και όσοι πολεμούν την παναίρεση του Οικουμενισμού, αλλά ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ. Στέφανος.

Δεν έχουμε περιθώρια να θεωρήσουμε σαν έκφραση φαιδρότητας τις δηλώσεις του Σεβασμιώτατου Καβάλλας επειδή πρόκειται για βλασφημία μεγέθους.

Ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς είναι ο μεγαλύτερος δογματολόγος της Ορθοδοξίας των τελευταίων αιώνων. Επομένως το να υψώνει το σπιθαμιαίο θεολογικό του ανάστημα ο κ. Στέφανος και να μιλά τόσο απαξιωτικά για τον Όσιο Ιουστίνο το παράπτωμα δεν κινείται στο επίπεδο της φαιδρότητας, αλλά της βλασφημίας.

Παρά τη φοβερή ρήση του Σεβασμιώτατου Καβάλλας διατηρούμε την ελπίδα ότι ο κ. Στέφανος δεν πιστεύει τόσο βλάσφημα και κακόδοξα πράγματα. Εκφράζουμε την ελπίδα ότι, με τις βλασφημίες και τις αθεολόγητες κρίσεις του, προσπαθούσε να κερδίσει τις ψήφους των Οικουμενιστών ιεραρχών για να εκλεγεί Μητροπολίτης Καβάλλας. 

Ο Σεβασμιώτατος θα αποδείξει σύντομα στην πράξη αν θα προστεθεί στους συνειδητούς Οικουμενιστές της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για την ώρα περιοριζόμαστε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για τις δηλώσεις του.

1 comment:

  1. https://www.kavalapost.gr/216027/mitropolitis-fnth-stefanos-enas-areianos-poy-egine-olympiakos/

    ReplyDelete