Thursday, October 19, 2017

Η ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΤΑ ΣΑΘΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΙΑ



Η ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΤΑ ΣΑΘΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μάχαιρα του Πνεύματος, πύρινη ρομφαία κρατά στα ευλογημένα χέρια του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Αρχιπελαγίτης, που κατακαίει όλα τα σαθρά και ανόσια! 

Να αγιάσει το χέρι του Αρχιμανδρίτη Γρηγόριου Αρχιπελαγίτη που τους παρέλαβε όλους, ένα προς ένα, και τους χτυπά κάτω όπως το χταπόδι. Γιατί αν δεν βρισκόταν αυτός ο ημίτρελλος -όπως τον αποκαλούν ορισμένοι- και ιδιόρρυθμος -όπως τον αποκαλούν περισσότεροι- και αθυρόστομος -όπως τον χαρακτηρίζουν όλοι- για να τα πει όπως τα λέγει δεν θα υπήρχε κανείς που θα τολμούσε να ανοίξει το στόμα του και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο Πανοσιολογιώτατος, στο στόχαστρό του, βάζει 
1.) τους ράθυμους πνευματικά μοναχούς που αρνούνται να ομολογήσουν την πίστη μας, 
2.) τους Αγιορείτες κοινοβιάτες και Κελλιώτες που προτείνουν λύσεις χωρίς ασκητικούς αγώνες, 
3.) τη Μονή Βατοπαιδίου των "αεροσυνοδών" -όπως τους χαρακτηρίζει-, που κατάντησε “ελαχίστη”, αντί Μεγίστη, με το εκκοσμικευμένο της φρόνημα, 
4.) τους άθεους Συριζαίους, που ξεθεμελιώνουν το ευλογημένο μας Έθνος από τις ρίζες του, αλλά και
5.) τους νωθρούς Ιεράρχες που, ενώ βλέπουν την πατρίδα και την Εκκλησία να χτυπιέται αλύπητα και να σταυρώνεται, τυρβάζουν για την χρυσοποίκιλτη τους αμφίεση και τις δημόσιες σχέσεις.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διέμφυλες ταυτότητες στάθηκε η αφορμή να γράψει το Προδρομικό άρθρο, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος. 

Ο Γέροντας της Δοχειαρίου, όμως, δεν μένει στην κριτική του άθλιου νομοσχεδίου που πέρασε με τις ψήφους των αντίχριστων και των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων προοδευτικάριων του Κοινοβουλίου.

Γκαπ-γκουπ, γκαπ-γκουπ με την αξίνη του Πνεύματος ο Άγιος Καθηγούμενος γκρεμμίζει ολοσχερώς το οικοδόμημα της ασέβειας που πύργωσε ο Διάβολος και τα ενεργούμενά του στην Εκκλησία, στο Άγιον Όρος και στην Ελληνική πατρίδα.

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή μας χαρά επειδή ο Καθηγούμενος της Δοχειαρίου λέγει πράγματα που πολλοί -ή μάλλον όλοι- γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν τολμά να αρθρώσει σε λόγο.

Πολλοί (κυρίως οι κοτοπουλοφάγοι της Μονής Βατοπαιδίου) δυσφορούν τα μέγιστα με τα πύρινα άρθρα του Αγίου Καθηγουμένου. 

Όσο για τους άθεους Συριζαίους τον βλέπουν εφιάλτη στον ύπνο τους.

Πολλοί πιστοί, όμως, χαίρονται για την ευθύτητα και την παρρησία του Αγίου Καθηγουμένου, που λέγει τα πράγματα με το όνομά τους, και δροσίζει με τα άρθρα του την ψυχή τους με την καθαρτική τους δράση και την φωτιστική τους ενέργεια.

No comments:

Post a Comment