Friday, October 13, 2017

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΗΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΓΩΟΣ


ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΗΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΓΩΟΣ

Του κ. Λυκούργου Νάνη, ιατρού
=====

Της Ελλαδικής Εκκλησίας ηγείται στις χαλεπές και πονηρές ημέρες μας ένας λαγωός και όχι ενας λέων. Ανίκανος να δώσει ομολογιακές μάχες, δέσμιος, προφανώς, μιας στρεβλής, εν προκειμένω, συλλογιστικής, δορυφορείται, εν πολλοίς, από ομόφρονες και ομότροπους ιεράρχες, σεραφειμικής νοοτροπίας και τακτικής, αρχιεργάτες της ήττας.

Από κοντά και οι "τρεις ιεράρχες", απλώς και μόνο "θρόνων διάδοχοι" εκείνων, αλλά όχι και "τρόπων μέτοχοι", καθώς διεφάνη από τις δηλώσεις τους και τη συμπεριφορά τους. Τα μέλη της "τριμελούς, εξ αρχιερέων, επιτροπής" που θα έδιναν τη μάχη για την κατοχύρωση του ορθοδόξου χαρακτήρα του μαθήματος. 

Οι μητροπολίτες Ύδρας (γνωστός επιπλέον και από τα ουζάκια με τον ολετήρα υπουργό...), Μεσσηνίας (no comments...) και Μεσογαίας Νικόλαος, στον οποίο πολλοί (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) είχαν στηρίξει πολλές ελπίδες επάνω του! 

Δυστυχώς,  οι ελπίδες κατέρρευσαν μαζί με το κύρος του εν λόγω επισκόπου μετά τις γνωστές, επιεικώς απαράδεκτες και "διπλωματικές" δηλώσεις του. Νεροκουβαλητές του Γαβρόγλου και του Γιαγκάζογλου κατάντησαν...

Και οι υπόλοιποι επίσκοποι, μέλη της ΙΣΙ, πώς αντέδρασαν; Αν δεν ρίχνουν, κάποιοι απ αυτούς, καμία ανέξοδη ντουφεκιά, περιστασιακά σε κανένα κήρυγμά τους σε πανηγυρίζοντα ναό και αν δεν προβαίνουν σε καμία πλατωνική διαμαρτυρία, ουδέν έτερον! Αντί να κηρύξουν αγία ανυπακοή, αντί να προτρέψουν γονείς και παιδιά να αρνηθούν να διδαχθούν τα νεοταξίτικα σκουπίδια των "καιριτών", αντί να κατεβάσουν στο δρόμο το λαό, στο "άγιο πεζοδρόμιο", αυτοί αρκούνται σε άσφαιρα πυρά! 

Αλλά πώς να αναλάβουν πιο ενεργείς πρωτοβουλίες όταν ο συνεπίσκοπός τους του Βόλου περιθάλπει υπό τας πατρικάς του αγκάλας τους "καιρίτες" στη "θεολογική -ακαδημαική σφηκοφωλιά" που έχει συστήσει εδώ και χρόνια και όταν η συντακτική επιτροπή του επίσημου εκκλησιαστικού περιοδικού "ΘΕΟΛΟΓΙΑ" έχει βραχυκυκλωθεί από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους Μεσσηνίας Χρυσόστομο (no comments...), Ιλίου Αθηναγόρα, Χ. Σταμούλη, Μ. Κωνσταντίνου, Θ. Γιάγκου, Μ. Μπέγζο; (Σχετικά πρόσφατα έπαψε να κατέχει τη θέση του διευθυντή ο πολύς Γιαγκάζογλου...).

No comments:

Post a Comment