Thursday, October 5, 2017

Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ


Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Του ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη
=====

Η Εκκλησία της Ελλάδος, σε επίπεδο ηγεσίας κυρίως, επί των ημερών του νυν αρχιεπισκόπου (μόλις πρόσφατα απέσπασε τα εύσημα των ψευτοπροοδευτικών κύκλων της συμφοράς και της παρακμής εξ αιτίας των δηλώσεών του με αφορμή τον αγιασμό  σε σχολείο των Αθηνών στο οποίο φοιτούν και πολλά παιδιά αλλοδαπών) διέρχεται ένα δράμα. Το δράμα της σκανδαλώδους προδοσίας των αρχών της διά του ενόχου συμβιβασμού με τους νεκροθάφτες των ιδανικών του Έθνους. 

Το παν κρημνίζεται από τη λαίλαπα της Νέας Τάξης και οι υποτιθέμενοι πνευματικοί ηγέτες του λαού θεώνται, πλην ολίγων εξαιρέσεων, απαθώς τα γενόμενα. Και κάποιοι από αυτούς πλειοδοτούν και από πάνω σε αγαπολογία, σχεσιολογία, μεταναστολαγνεία, καθιστάμενοι, κατ αυτόν τον τρόπο, εκλεκτοί και ηγαπημένοι των συστημικών ΜΜΕ και του νεοταξιτικου κατεστημένου γενικότερα, με υποκάρδιο πόθο τους, ενδεχομένως, τη μελλοντική αναρρίχησή τους στην επίφθονη αρχιεπισκοπική καθέδρα. 

Αποτελεί κατάντημα ολκής για την ελλαδική Εκκλησία και ευτελισμό του κύρους του επισκοπικού αξιώματος να προβάλλονται σαν γνήσια εκκλησιαστικές θέσεις οι στρεβλές και οθνείες ιδεοληψίες ενίων "προοδευτικών" επισκόπων εις βάρος της ακίβδηλης αγιογραφικής και αγιοπατερικής παρακαταθήκης και διδαχής.

H αξία εξάρσεως, επαίνου και τιμής παρέμβαση του τοπάρχη της Δράμας, αποτελεί μέτρο συγκρίσεως για την ηγεσία της ελλαδικής Εκκλησίας και μέτρο κρίσεως για την πλειοψηφία των επισκόπων της. Η επιστολή εκ Δράμας συνετέλεσε στην αποκάλυψη του δράματος της ηγεσίας της Ελλαδικής Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment