Friday, October 6, 2017

Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΛΑΣ


Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΛΑΣ
=====

Ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, επί τη βάσει σχετικών ρεπορτάζ, απέστειλε προ ημερών στους υπόλοιπους μητροπολίτες-εκλέκτορες μία επιστολή στην οποία ψέγει δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Αθηνών διά των οποίων “προδίκασε το αποτέλεσμα των εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου" όπως χαρακτηριστικά τονίζει μεταξύ άλλων. 

Και συνεχίζει ως εξής:
"Διερωτώμαι: Αι τωριναί μέθοδοι δεν συνιστούν αυτόχρημα βλασφημίαν κατά του Αγίου Πνεύματος, εν ταυτώ δε και εμπαιγμόν του θρησκεύοντος ορθοδόξου Λαού μας;" υπογραμμίζει στην επιστολή διαμαρτυρίας ο Μητροπολίτης Κονίτσης.

Κατόπιν τούτων, δημιουργείται μείζον ζήτημα τόσο για τον αρχιεπίσκοπο όσο και για το αδιάβλητο του κύρους της εκλογής στη μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. Η επιεικώς απαράδεκτη δήλωση-παρέμβαση του κρίμασιν οις οίδε Κύριος κατέχοντος την καθέδρα της αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος, κατά τα άλλα επί μακαριστού προκατόχου του, προέβαινε σε έντονη κριτική του τρόπου εκλογής των μητροπολιτών και ευαγγελιζόταν την αλλαγή του, θα έπρεπε αμέσως και άνευ χρονοτριβής να καταστεί αντικείμενο σκληρής κριτικής, αποδοκιμασίας και στιγματισμού από την πλευρά των υπολοίπων μελών του σώματος της Ιεραρχίας και να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν κανονικών παραβάσεων, τηρουμένης της διαδικασίας που επιβάλλεται από τους Θείους και Ιερούς κανόνες. Αλλά πού τέτοια ευαισθησία! Κατά τα άλλα κάποιους τους "πειράζει" η "αριστίνδην" του Ιερωνύμου του Α' που εξέλεξε σεμνώματα και αδιάβλητες εκκλησιαστικές φυσιογνωμίες ΕΠΕΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΜΑΛΛΟΝ, ΑΚΟΝΤΕΣ, χωρίς παρακάλια και υπόγειες διαδικασίες!

Και στη μεν μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων εξελέγη, όπως ήταν αναμενόμενο, ο "εκλεκτός" του νυν αρχιεπισκόπου και πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Μεσσηνίας (για τον οποίο διάπυρη αναπέμπουμε την ευχή προς το Θείο της Εκκλησίας δομήτορα όπως αναδειχθή άξιος οιακοστρόφος της τοπικής εκκλησιαστικής ολκάδος των Σταγών), αγνοηθείσης και παραθεωρηθείσης της επιθυμίας και βουλήσεως της τοπικής κοινωνίας όπως εκλεγή ο υπό πάντων αγαπώμενος πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως π. Νήφων Καψάλης, ηγούμενος της ιεράς μονής Μεγάλου Μετεώρου, στη δε πολύπαθη μητρόπολη Φιλίππων δεν "πέρασε" του αρχιεπισκόπου η επιθυμία και εξελέγη ο "εκλεκτός" του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και πρωτοσύγκελος της εν λόγω μητροπόλεως, υπολειπομένου σε ψήφους του απασχολούντος τη δικαιοσύνη πρωτοσυγκέλου της μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος θα έπρεπε αναντιλέκτως να έχει αποσύρει την υποψηφιότητά του αφ’ ης στιγμής άρχισε να ασχολείται η δικαιοσύνη της πατρίδας μας με το πρόσωπό του. Δημιουργείται, όμως, ζήτημα και για εκείνους τους ιεράρχες (41 τον αριθμό!) οι οποίοι έδωσαν την ψήφο τους υπέρ αυτού στο καταρτισθέν τριπρόσωπο εάν, φυσικά, γνώριζαν τη δικαστική του περιπέτεια.

Και έτσι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μίας ακόμη συνελεύσεως της Ιεραρχίας που για μία ακόμη φορά απέφυγε να αγγίξει τις "καυτές πατάτες" του Οικουμενισμού, των Θρησκευτικών, του νεονικολαιτισμού κ.λ.π. Νομίζουν οι ιεράρχες μας ότι με τα "ηχηρά" εξώδικα σε βάρος του νεοφανούς πολιτικού μεσσία κ. Ραγκούση θα διασκεδάσουν τη θλίψη και την οργή του πιστού λαού για την κράζουσα αφωνία και τη βοώσα απραξία τους;

2 comments:

  1. Τό " Αγιο Πνεύμα " στην μία περίπτωση έπεσε μέσα στίς προβλέψεις του , στην δέ άλλη περίπτωση απέτυχε ....δηλαδή τά έκανε θάλασσα .....!

    Δέν έχω καμμία διάθεση να βλασφημήσω τό Πανάγιο Πνεύμα , τον Παράκλητο της εκκλησίας καί της καρδιάς μας , το ομοούσιο και συναίδιο καί ομόθρονο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος , που καταρδεύει μέ τις άκτιστες ενέργειές του την εκκλησία και επιφοιτά την εις τους αιώνας παρατεινόμενη Πεντηκοστή της Μόνο καταδικάζουμε καί περιγελούμε όλες αυτές τις γελοιότητες που εμπίπτουν στην κατηγορία της σιμωνίας δηλαδή είναι καρπός μαγειρεμάτων , ανταλλαγμάτων , συναλλαγών , ευνοιοκρατίας , μέ την οποία " σιμωνία " παρακωλύεται η κατ'ευδοκίαν έκφραση του θείου θελήματος Βλασφημία είναι νά αποδίδουμε στό Αγιο Πνεύμα την προαγωγή καί την επικράτηση των αιρετικών , οι οποίοι πλειοδοτούν στά αιρετικά των διαπιστευτήρια . θα μας πεί κάποιος καί πού βλέπω την σιμωνία , την ανταλλαγή , την συναλλαγή ! Ο κ.Τελεβάντος θά μας πεί δέν εξελέγη κκάποιος εκ περιτροπής απο την ομάδα του Δημητριάδος , αλλά απο την ομάδα του Θεσσαλονίκης καί επιφυλάσσονται για τόν άλλον ..... Ακόμα δέν στέγνωσε τό μελάνι από την υπογραφή του κ.Τόλιου στην ποινικοτραγική , εκκλησιαστικοτραγελαφική δίωξη των αντιοικουμενιστών πατέρων της Θεσσαλονίκης καί η συναλλαγή έγινε τοις μετρητοίς και στό χέρι καί όχι επί πιστώσει καί καρτέρει Ποιές άκτιστες ενέργειες του Αγίου Πνεύματος ! Κτιστές και χειροπιαστές! Εδώ και τώρα ! Χαρίζουν τις άκτιστες ενέργειες σέ αυτούς που τις πιστεύουν καί τους παρηγορούν , εφ' όσον λέγεται καί Παράκλητος , καί αυτοί πέρνουν τις κτιστές δωρεές του ! Κτιστά δώρα του Θεού είναι η Θάσος καί τά Μετέωρα που σέ ανάγουν στην θεωρία των όντων καί την ευπορία των παρόντων .....

    Η αλήθεια είναι οτι πολύ θλιβόμαστε γιά όλη αυτή την κατάντια του αμπελώνος ,που μπήκαν οι κλέφτες την νύχτα καί τον καταπάτησαν καί δέν έμεινε τίποτα για νά τρυγήσει ο νοικοκύρης , για νά γίνει η ζύμωση για το νάμα Μάς θλίβει καί μας πονά Κάποιες ψυχές τό εχουν εκφράσει μέ σχόλιά τους στό διαδίκτυο , οτι δέν ακούμε τίποτα το καλό , μόνο προδοσίες της πατρίδος , πίστεως ,εκκλησίας ,αξιών , κλοπές του εθνικου και εκκλησιαστικού χρήματος Μας πονά η κλοπή του πνευματικού και πολιτιστικού μας πλούτου , η αποδόμηση της φυσιογνωμίας της πατρίδος μας , αλλά και της εκκλησίας μας απο ορθόδοξη καί παραδοσιακή σέ αιρετική , οικουμενιστική , που προωθεί την πανθρησκεία του αντιχρίστου καί ασφαλώς προωθεί καί τά εκτελεστικά της όργανα πρός αυτή την κατεύθυνση Συμμετέχουμε στην κατάθλιψη της Ολυμπιάδος για τον διωγμό των δικαίων Η παρηγοριά μας είναι η πανσθενής χείρ του Κυρίου , στην οποία αναθέτουμε τους φανερούς καί αφανείς εκ των έσω εχθρούς του για νά τους συντρίψει κατά κράτος όπως η σοφία του γνωρίζει Εμείς επιζητούμε την παρηγοριά του Παρακλήτου Αγίου Πνεύματος νά συντροφεύσει όλες τις ψυχές , που αυτή η κατάσταση μας έχει προκαλέσει αφόρητη οδύνη Οι μιναρέδες θα τρυπήσουν την ρατσιστική καί ξενοφοβική ψυχή μας Ευχή και κατάρα μας : που νά μήν σώσουν νά γίνουν !

    ReplyDelete
  2. Νομίζω οτι δέν εξελέγησαν πρόσωπα , οτι δέν έχει καμμία σημασία άν εξελέγη του Θεσσαλονίκης καί όχι του Δημητριάδος ή αν εξελέγη του Μεσσηνίας καί όχι κάποιου άλλου αρχιοικουμενιστή Θεωρώ οτι δέν εξελέγησαν πρόσωπα , αλλά εξελέγη ο οικουμενισμός , η σύνοδος της Κρήτης , η πολυπολιτισμικότητα, η ισλαμολαγνεία Ενα ηχηρό ναί στό τζαμί , στίς παρελάσεις των gay , στα νομοθετήματα της διαστροφής που οι τοιούτοι δέν έβγαλαν άχνα , ένα ηχηρό ναί στην διδασκαλία της πανθρησκείας στά σχολεία Ενα ηχηρό ναί στην συνεργασία μέ την Νέα Τάξη , που προβλέπει τον δημογραφικό αφανισμό της χώρας μας , την αντικατάσταση του πληθυσμού της και της κυριότητος των σπιτιών της καί των χωραφιών της απο μελαμψους αφέντες , την φυγάδευση του ελληνικού πληθυσμού Ενα ηχηρό ναί στην λήθη της γλώσσας του , της ιστορίας του, των πολιτιστικών του αποθεμάτων Ενα ηχηρό ναί σέ αυτούς που εκπροσωπούν όλα αυτά μέ την εντολή να τά προωθήσουν Τί δέν καταλαβαίνουμε ; Κανείς δέν είναι αθώος απο αυτό τό έγκλημα της εσχάτης προδοσίας Αυτό δέν ήταν εκλογή , αλλά ψήφος εμπιστοσύνης στον οικουμενιστικό κατήφορο ! Ας τον πάρουν και ας γκρεμοτσακιστούν , άν θέλουν αυτεξούσιοι είναι , εμείς δέν θα τους ακολουθήσουμε στον οικουμενιστικό όλεθρο , στό ξεπούλημα της πατρίδος μας Τό αίμα των εξελίξεων στο κεφάλι τους Ας προχωρήσουν σε καθαιρέσεις , αφορισμούς , διωγμούς ...

    ReplyDelete