Sunday, August 27, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε λίγες μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα μεταβούν στο Φανάρι με σκοπό να μεταπείσουν τον Παναγιώτατο για το θέμα της εκλογής νέου Μητροπολίτη Σικάγου.

Το πραγματικό διακύβευμα δεν είναι ούτε το κύρος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ούτε το κύρος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ούτε το κύρος της επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ούτε το κύρος και η αξιοπρέπεια του Θεοφιλέστατου επισκόπου Ζήλων Σεβαστιανού.

Αυτό που κυρίως διακυβεύεται είναι το συμφέρον της Εκκλησίας και οι ποιμαντικές ανάγκες της Μητροπόλεως Σικάγου.

Ως εκ τούτου πρόσωπα με αιρετικά φρονήματα, νεωτεριστές, Οικουμενιστές ή διαβεβλημένα πρόσωπα δεν έχουν απολύτως καμία θέση στον κατάλογο προς αρχιερατεία και δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να προαχθούν σε Μητροπολίτες.

Επιπλέον! Για κανένα λόγο δεν πρέπει να εφαρμοστεί το θεομίσητο και λαομίσητο μεταθετό για την πλήρωση του Θρόνου της Μητροπόλεως Σικάγου. Αλίμονον αν η Εκκλησία παραβαίνει σαφείς Κανόνες Οικουμενικών Συνόδων για να ποιμάνει το λαό του Θεού.

Ενάμισυ εκατομμύριο ομογενείς και άλλοι ορθόδοξοι αποτελούμε το ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Γι’ αυτό αναμένουμε από τον Πατριάρχη μας και από την περί αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και από τον Αρχιεπίσκοπο  Δημήτριο και από τα άλλα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. να αναλογιστούν τις ευθύνες τους έναντι του Αγίου Θεού και του πολυπληθούς ποιμνίου τους και να ρυθμίσουν όσα αφορούν τον κατάλογο προς αρχιερατεία και την εκλογή του Μητροπολίτη Σικάγου με αποκλειστικό γνώμονα την κατά Θεόν προκοπή του ποιμνίου της Εκκλησίας και τη δόξα του Χριστού.

No comments:

Post a Comment