Tuesday, August 1, 2017

ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ 158


ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

158


Ανθολογία κειμένων κ. Ραφαήλ Χαραλάμπους
=====

Τη στιγμή που θα σκεπάσουμε το πταίσμα του αδελφού μας, θα σκεπάσει και ο Θεός το δικό μας. Και την ώρα που θα φανερώσουμε το πταίσμα του αδελφού μας, θα φανερώσει και ο Θεός το δικό μας.

Αββά Ποιμένος

*****

Οι άγγελοι εις τον Ουρανόν μέσα εις την δόξαν και τους ύμνους. Οι άνθρωποι εις τας χαράς των και εις τα παλάτια των. Ο δε Θεός και δημιουργός μέσα εις εν σπήλαιον και επάνω εις την φάτνην των ζώων, ωσάν τον τελευταίον πτωχόν άνθρωπον! Τι ταπείνωσις του Ιησού μας! Αυτήν την ταπείνωσιν να αποκτήσετε, παιδιά μου. Η ταπείνωσις είναι η πιο χαριτωμένη αρετή, χρυσοϋφαντος στολή, μακάριος όποιος την ενδυθή, θα αποκτήση μίαν ανέκφραστον πνευματικήν ομορφιάν. Αντιθέτως, το πιο βρώμικον πάθος είναι η υπερηφάνεια και ο εγωϊσμός.

Γέροντος Εφραίμ Αριζόνας

*****

Ρίξε ένα βλέμμα γύρω σου και δες πόσος πόνος, πόση δυστυχία, πόσες θλίψεις υπάρχουν στους ανθρώπους. Όσο κι αν πονάς, υπάρχουν άλλοι που πονούν περισσότερο. Όσο κι αν δυστυχείς, υπάρχουν άλλοι που δυστυχούν περισσότερο. Δόξασε κι ευχαρίστησε τον Θεό που δεν σου στέλνει πιο μεγάλες συμφορές. Πάρε θάρρος, βάλε αρχή και ευαρέστησέ Τον με τον πνευματικό αγώνα σου.

Αγίου Δημητρίου Ροστώφ

No comments:

Post a Comment