Tuesday, July 11, 2017

Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ


Ο π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Παναγιώτης Νούνης έκανε μια φοβερή αποκάλυψη με την ανάρτησή του Ο π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΗ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΝ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ» στο Ιστολόγιο «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ», http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2017/07/blog-post_7.html. Απόσπασμα από το άρθρο του κ. Π. Νούνη δημοσιεύσαμε χθες στο ιστολόγιό μας με τον τίτλο ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΕΚΤΑΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΙΣΜΟΥ”.

Σ’ αυτό το άρθρο ο κ. Νούνης απεκάλυψε ότι οι άνθρωποι του π. Βασίλειου Βολουδάκη μετέβησαν στην Γατζέα και ζήτησαν να καθαιρεθεί από αρχηγός της “Σύναξης Κληρικών και Μοναχών” ο π. Θεόδωρος Ζήσης, επειδή αποτειχίστηκε. Ζήτησαν, επίσης, να σταματήσει η πολεμική κατά της Συνόδου της Κρήτης επειδή δεν είναι Σύνοδος, αλλά “Σύναξις.” “Απέθανε και ετάφη”, κατά την άποψή τους, και έτσι δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε μαζί της.

Στην ανάρτηση αυτή, στο ιστολόγιό μας, καταχωρήθηκαν τα πιο κάτω σχόλια:

Λωρίτου Ελένη July 10, 2017 at 9:08 PM
Θέλουμε λεπτομερέστερη ενημέρωση σχετικά με το τι συνέβη στη Σύναξη αυτή και τι ακριβώς ελέχθη ή από τον ίδιον τον π. Θεόδωρο, ο οποίος δεν πληροφορήθηκα κάπου να έχει αναφερθεί σε αυτά είτε προφορικώς πολλώ μάλλον γραπτώς, είτε από τον Παναγιώτη τον Νούνη, αν ήταν παρών, ή τα έχει πληροφορηθεί. Μόνο έκπληξη και αγανάκτηση μας δημιουργούν αυτά που μας καταγγέλλει ο Παναγιώτης ο Νούνης

*****
Παναγιώτης Τελεβάντος July 10, 2017 at 9:32 PM

Αγαπητή κυρία Λωρίτου,

Αποκαλυπτικά, όντως, όσα αναφέρει ο κ. Νούνης. 

Αφού συνδέεστε πνευματικά με τον π. Θεόδωρο Ζήση γιατί δεν του διαβιβάζετε την παράκλησή μας να διευκρινίσει με δημόσια παρέμβαση ποια έκτροπα πραγματοποιήθηκαν στη Γατζέα από τους μισσιονάριους του Βολουδακισμού;

Ποιος είναι πιο αρμόδιος από τον π. Θεόδωρο να μας διαφωτίσει για όσα απίστευτα συνέβησαν, τα οποία πραγματικά αφήνουν άναυδο όποιον τα πληροφορείται;
*****

Λωρίτου Ελένη July 11, 2017 at 6:12 AM

Κύριε Τελεβάντο, 

Ο π. Θεόδωρος δεν θέλει να πυροδοτεί ένα διχαστικό κλίμα. Το θεωρεί κατώτερο του επιπέδου ενός αξιοπρεπούς ανθρώπου να ασχολείται με τέτοιου είδους απίστευτες μικρότητες.

Απλά ο π. Θεόδωρος επιβεβαιώνει τα όσα λέει ο Παναγιώτης ο Νούνης και κατόπιν ερωτήσεώς μου και επιμονής είπε, ότι στη Σύναξη της Γατζέας παρέστησαν ο κ. Τραμπούλης και ο ιερέας και συνεργάτης του π. Βολουδάκη, ο π. Γεώργιος Χάας, ο οποίος ποτέ άλλοτε δεν ερχόταν στην Σύναξη Κατά την εισήγησή του ο π. Θεόδωρος κινήθηκε στο πνεύμα του 15ου Κανόνος, ότι, δηλαδή, μνημονεύοντες και μη μνημονεύοντες θα πρέπει να συνυπάρχουν εν ενότητι και συνεργασία, χωρίς να δημιουργηθούν διασπάσεις. 

Αντί αυτού του ενωτικού πνεύματος του π. Θεόδωρου, ζήτησε και πήρε τον λόγο ο π. Γεώργιος Χάας και είπε δύο τινά: Πρώτον, his master's voice όπως θα λέγατε εσείς, έθεσε το ερώτημα, γιατί θα πρέπει να ασχολούμαστε με μία Σύνοδο, η οποία δεν έχει καμμία αξία, "απέθανε και ετάφη" και δεύτερον, ότι πλέον ο π. Θεόδωρος πρέπει να απομακρυνθεί από το προεδρείο της Συνάξεως, εφ' όσον έχει αποτειχιστεί. 

Όλα τα μέλη της Συνάξεως αποδοκίμασαν τον τοιούτον! Από πού αντλεί κανείς τόση θρασύτητα;! Και γιατί πήγε στην Σύναξη ο εν λόγω κληρικός, εφ' όσον ποτέ άλλοτε δεν πήγαινε; Για να εκτελέσει κάποια εντεταλμένη αποστολή; Όλα δείχνουν, ότι κάποιοι είναι βαλτοί, για να διαλύσουν τον αντιοικουμενιστικό χώρο.

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης επιβεβαιώνει, λοιπόν, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, ότι, όσα αναφέρει ο κ. Νούνης για τα διαδραματισθέντα στη Γατζέα είναι αληθή. 

Θα επανέλθουμε, συν Θεώ, σύντομα για να σχολιάσουμε την είδηση.

No comments:

Post a Comment