Tuesday, July 4, 2017

Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ


Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΩΡΙΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ
=====

Nύξεις περί του 15ου Κανόνος έκανε ο σεβαστός π. Βολουδάκης. Ήδη οι νύξεις μας προϊδεάζουν. Θα περιμένουμε, όμως, αφού το υποσχέθηκε, να ακούσουμε την ανάπτυξη των θέσεών του επί του Κανόνος με σαφήνεια και τρόπο συγκεκριμένο. Δεν είναι μόνο μία υπόσχεση, είναι και μία υποχρέωσή του να το κάνει. Αυτό θά μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα τον ειρμό των σκέψεών του και των ενεργειών του, που μέχρι σήμερα μας είναι ακατάληπτα. 

Θα πρέπει να διευκρινίσει με ποιόν είναι με εμάς ή μέ τον λύκο; Με τον Σισανίου Παύλο ή με τον Επιφάνιο και τον Μάρκο. Αυτά περί του Σισανίου και της αποτειχίσεως ως τι τα παραθέτει η εφημερίδα, απλά ως μία πληροφορία ή ως ενισχυτικά της θέσεώς της ως προς την αποτείχιση; Ειλικρινά δέν καταλάβαμε, όμως αν ισχύει το δεύτερο, θα είχαμε να πούμε ότι τέτοια πράγματα μόνο διαβλητοί στην συνείδησή μας ιεράρχες θα μπορούσαν να πούνε. Τώρα γιατί ειναι διαβλητοί, ας το πούμε άλλη ώρα.

Τί είπε ο Σισανίου Παύλος περί της αποτειχίσεως (Από τον Ορθόδοξο Τύπο). 

“Πάντοτε υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι (που αμφισβητούν τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων). Μόνοι τους ακολούθησαν την οδό της απωλείας. Μακάρι να βρούν τον δρόμο τους. Η ιεραρχία οφείλει να επιδείξει πολλή υπομονή, αγάπη και αν χρειασθεί να τους δείξει και επισήμως την κατάσταση στην οποίαν έχουν περιέλθει" (δηλαδή μέ το “παιδαγωγικό” μέσο της καθαίρεσης;)

Ο Σισανίου Παύλος είναι φίλος του Δημητριάδος και της αιρετικής μεταπατερικής ακαδημίας του. Σε Ημερίδα για την μετάφραση των λειτουργικών κειμένων όχι μόνο υπεστήριξε τις μεταφράσεις, αλλά το σπουδαιότερο και αλγεινότερο είναι, ότι το έκανε με τρόπο που προσβάλλει το επίπεδο μιας Ακαδημίας, που λέει ότι θέλει κάτι να προαγάγει έστω την ευπρέπεια. Όλη η εισήγησή του κινήθηκε σε υποκειμενικότητες και συναισθηματισμούς του τύπου “μου είπε ο τάδε νέος και η τάδε νέα.” Και εμείς πού ξέρουμε, τι του είπε ο τάδε νέος και η τάδε νέα;! Ο τάδε νέος μπορεί να του είπε και ότι είναι πολύ ωραίος! 

Εγώ π.χ. τον φοβήθηκα όταν χτύπησε το χέρι με μανία επάνω στο τραπέζι και απείλησε κάποιον από το ακροατήριο, ότι θα του φέρει την ασφάλεια, επειδή θέλησε να μιλήσει. Αυτά τα πράγματα είναι καθαρές υποκειμενικότητες και προσωπικά γούστα! Τον εαυτόν τους κοροϊδεύουν ή την νοημοσύνη μας υποτιμούν;

No comments:

Post a Comment