Tuesday, May 23, 2017

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ ΚΙ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ


ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ ΚΙ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στις 21 τρέχοντος μεταφέρθηκαν, για πρώτη φόρα, από το Μπάρι της Ιταλίας στη Μόσχα λείψανα του Αγίου Νικολάου. Μιλώντας στη Μόσχα στο ναό του Σωτήρος ο Πατριάρχης Κυριλλος είπε μεταξύ άλλων για το γεγονός αυτό: «Και ο Κύριος μας έφερε σε αυτή τη συνάντηση κατά την οποία αποφασίσαμε να μεταφερθούν τα λείψανα του Αγίου Νικολάου στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη». Ο Μακαριώτατος μιλούσε για την άγονη κι απαράδεκτη συνάντηση του με τον αιρεσιαρχή του Βατικανού στην Αβάνα της Κούβας το Φεβρουάριο του 2016. 

Τότε ο Παπισμός κέρδισε ακόμη μερικούς πόντους στην προσπάθειά του για παγκόσμια επικυριαρχία χρησιμοποιώντας την μέθοδο του …Καραγκιόζη. Ο γνωστός παμπόνηρος ήρωας είχε προτείνει σε κάποιον να ψήσουν ένα αρνί στη σούβλα, κάνοντάς του την εξής πρόταση:- εγώ βάζω τη σούβλα κι εσύ βάζεις τ’ αρνί. Μισά-μισά!!! Εν προκειμένω τα λείψανα του Αγίου Νικολάου μετά την μετάβασή τους στη Ρωσσία θα επανακάμψουν στο Μπάρι της Ιταλίας. Όμως, χωρίς να χάσει το παραμικρόν ο Παπισμός, ούτε να υποχωρήσει το παράπαν από τα σχέδια του για εξουνιτισμό των Ορθοδόξων, κερδίζει τις εντυπώσεις, δείχνει επικοινωνιακά αγάπη, εναγκαλίζεται στους Ορθοδόξους και προωθείται κανονικά ο λαϊκός οικουμενισμός. 

Και συνέχισε ο Μακαριώτατος Μόσχας: «Παρόλα αυτά και οι δύο αρχίσαμε να βλέπουμε ξεκάθαρα πως ο Κύριος είναι πρόθυμος να ενώσει όλους τους Χριστανούς κι αυτό δεν θα συμβεί λόγω κάποιων εκκλησιαστικών-διπλωματικών βημάτων, όχι λόγω μερικών θεολογικών συμφωνιών, αλλά μόνο αν και πάλι το Άγιο Πνεύμα συνδέσει όλους όσοι πρεσβεύουν το όνομα του Χριστού». 

Στην Αβάνα, μας λέει, συμφώνησαν με τον αρχηγό του κράτους του Βατικανού ότι δεν υφίσταται προοπτική ούτε εκκλησιαστικών-διπλωματικών βημάτων, ούτε συμφωνία στα θεολογικά θέματα, δηλαδή στα θέματα της πίστεως. Καταρχήν δεν είναι αυτό που συμφώνησαν στην Αβάνα. Απλή ανάγνωση της Διακήρυξης που υπέγραψαν ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Ρώσσο Πατριάρχη Κύριλλο αποδεικνύει ότι η Εκκλησία της Ρωσσίας δέχεται την κακοδοξία της διηρημένης Εκκλησίας και αναγνωρίζει τον Παπισμό σαν Εκκλησία. 

Αλλά ακόμη και αν δεχτούμε τον ισχυρισμό του Μακαριώτατου Μόσχας που οδηγούμαστε; Ο Πάπας διατηρεί το σύνολο των Παπικών αιρέσεων, δηλαδή αναλλοίωτες όλες του τις κακοδοξίες, χωρίς να αναιρεί ουδεμίαν εξ αυτών κι εμείς πρεσβεύουμε τα δικά μας σαν Ορθόδοξοι!!! Με άλλα λόγια λες οδηγούμαστε στον εξουνιτισμό των Ορθοδόξων αφού καταργείται στην πράξη και υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος ενότητος εν Χριστώ εκτός από το «ΕΙΣ Κύριος, ΜΙΑ πίστις, ΕΝ βαπτισμα»!!! Οι πυθιακοί αυτοί χρησμοί του Πατριαρχή Κυρίλλου όζουν λαϊκού οικουμενισμού και τίποτε άλλο.

Μακαριώτατε Μόσχας: Οι στρατιές των νεομαρτύρων της Ρωσσίας του 20ου αιώνος δεν έχυσαν το αίμα τους για μετατρέψουμε την Ορθοδοξία υποπόδιο των ποδών του εκπεσόντος της αληθείας Παπισμού.

No comments:

Post a Comment