Thursday, March 9, 2017

Ο “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


Ο “ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ” ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στον “Ορθόδοξο Τύπο”, στη στήλη “Ορθοδοξία και γεωπολιτική”, άρθρο ανωνύμου συγγραφέα που υπογράφει με τα αρχικά Μ.Β. και που επιγράφεται “Είναι η Ρωσία ιδανικός σύμμαχος της Ελλάδας;”

Εκ πρώτης όψεως το άρθρο φαίνεται να είναι καρπός της γραφίδας πιστού ανθρώπου που διαμφισβητεί την αξία της συμμαχίας της Ελλάδας με τη Ρωσία επειδή θέλει να στηρίξει το μέλλον της πατρίδας μας αποκλειστικά στο Θεό.

Μια πιο προσεκτική ανάλυση του άρθρου, όμως, βοηθά τον αναγνώστη να αντιληφθεί ότι ο συντάκτης του άρθρου κάνει επίθεση εναντίον όλων των όμορων πολιτικών σχηματισμών του κόμματος “Κοινωνία” του π. Βασίλειου Βολουδάκη. Όλα, δηλαδή, τα κόμματα που βρίσκονται στον πέραν της αριστεράς χώρο και που αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανικά, πατριωτικά, αστικά ή εθνικιστικά απορρίπτονται από το συντάκτη του άρθρου. Παράλληλα υποβάλλεται έμμεσα η ιδέα ότι το μόνο αξιόπιστο κόμμα είναι η "Κοινωνία", επειδή κατά την άποψη του συντάκτη του άρθρου, συνεχίζει την πολιτική του Καποδίστρια. 

Σε απλά Ελληνικά το άρθρο δεν είναι γεωπολιτική ανάλυση αλλά προπαγανδιστικό κείμενο πολιτικού κόμματος. 

Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη επειδή η παρουσία του π. Βασίλειου Βολουδάκη στον “Ορθόδοξο Τύπο” εκτρέπει την αγωνιστική εφημερίδα από τον στόχο της έκδοσής της. Για δεκαετίες, από την ίδρυσή της, η εφημερίδα “Ορθόδοξος Τύπος” ήταν η ναυαρχίδα του αντιοικουμενιστικού αγώνα. Τώρα εξαιτίας του π. Βασίλειου Βολουδάκη αποπροσανατολίστηκε και πολιτικοποιήθηκε και κάνει ανοιχτή ή έμμεση προπαγάνδα υπέρ του κόμματος “Κοινωνία”.

Αφού ο συντάκτης του άρθρου θεωρεί ότι η ελπίδα της Ελλάδας πρέπει να στηριχτεί στο Θεό και όχι σε ανθρώπινες συμμαχίες εξυπακούεται ότι αυτό που προέχει είναι να τηρούμε το θέλημα του Θεού για να εξασφαλίζουμε την ευλογία Του. Το κόμμα “Κοινωνία”, όμως, του π. Βασιλείου Βολουδάκη δημιουργήθηκε και κατευθύνεται από κληρικό κατά σαφή παράβαση των Ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων. 

Γι’ αυτό γεννιέται το ερώτημα: Πότε επιτέλους η "Κοινωνία" θα αντιληφθεί ότι η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα είναι να αυτοδιαλυθεί;

Ας μη διστάσει ο π. Βασίλειος να διαλύσει την "Κοινωνία". Αν το κάνει ας μη έχει αμφιβολία ότι η ενέργειά του θα εκτιμηθεί από όλους δεόντως. 

No comments:

Post a Comment