Thursday, December 1, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. Μ. ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. Μ. ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, σε άρθρο του στον “Ορθόδοξο Τύπο”, που επιγράφεται “Μασωνία - Θεολογία - Πολιτική”, επιστρέφει -για μια ακόμη φορά- επί το ίδιον εξέραμα και αποπροσανατολίζει τους πιστούς με τις πλανεμένες αντιλήψεις του περί δημιουργίας “χριστιανικών” κομμάτων εξυπηρετώντας έτσι τους στόχους του λιλλιπούτειου κόμματος “Κοινωνία” που τυγχάνει πνευματικό του τέκνο.

Τα επιχειρήματα που προτάσσει στερούνται πάμπαν πειστικότητας. Μιλά σύμφωνα με τις προκαταλήψεις και τις αγκυλώσεις του και προσπαθεί να κάνει διάκριση μεταξύ κόμματος και παράταξης λες και έχει καμιά διαφορά αν μια πολιτική ομάδα που επιδιώκει να καταλάβει την εξουσία με εκλογές ονομάζεται κίνημα, όπως το ΠΑΣΟΚ, κόμμα ή παράταξη όπως η “Κοινωνία”.

Με την πονηρή αυτή διάκριση, που υφίσταται μόνον στο μυαλό του συντάκτη του άρθρου, ο π. Βασίλειος επιδιώκει να αποφύγει τη σαφή καταδίκη της εμπλοκής των χριστιανών με χριστιανικά κόμματα στην πολιτική από σοφούς και Αγίους Γέροντες. Μορφές όπως ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης, ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος και ο π. Θεόκλητος Διονυσιάτης καταδικάζουν σαφώς αυτού του είδους τις τάσεις. 

Επιπλέον το άρθρο του π. Βασιλείου καταδεικνύει ότι η πρόσφατη αναφορά του στη Μασωνία δεν γίνεται στην πραγματικότητα για να καταδείξει τον αντιχριστιανικό της χαρακτήρα αλλά για να χρησιμοποιήσει τον αντιμασωνικό αγώνα για να προβάλει το κομματίδιό του ως τη μόνη οδό για να χτυπηθεί η Μασωνία.!!! 

Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης -ως γνωστόν- προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και να τον μετατρέψει σε αγώνα εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως θεσμού. Με αυτόν τον τρόπο δίνει διέξοδο στις δικές του ιδεοληψίες και εμμονές. Ταυτόχρονα προσπαθεί να προβάλει τον εαυτόν του ως τον αρχηγό του αντιοικουμενιστικού αγώνα. 

Ο π. Βασίλειος, όμως, -όπως φαίνεται από αυτό και από άλλα άρθρα του- προσπαθεί να καταστήσει τον “Ορθόδοξο Τύπο” φορέα προπαγάνδας υπέρ του λιλλιπούτειου κόμματος “Κοινωνία”.

Π. Βασίλειε Βολουδάκη! Συνέλθετε! Σταματήστε να αποπροσανατολίζετε τους αγώνες της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment