Sunday, September 11, 2016

ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΑΞΕΙ Η ΟΥΡΑ!


ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΑΞΕΙ Η ΟΥΡΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είχαμε προειδοποιήσει από καιρό και κατ’ επανάληψη ότι η παρουσία του π. Βασιλείου Βολουδάκη στον “Ορθόδοξο Τύπο” θα ήταν πηγή αλυσιδωτών προβλημάτων για τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

Έτσι στην τελευταία έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου” δημοσιεύθηκε κείμενο αγνώστου συντάκτη στον υπογράφοντα το παρόν άρθρο, που απηχεί απολύτως τις εμμονές και τις ιδεοληψίες του π. Βασιλείου Βολουδάκη για το καθεστώς των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών.

Αυτό που ενόχλησε τον συντάκτη του άρθρου, και κατ’ επέκταση τον “Ορθόδοξο Τύπο” που πρόβαλε το άρθρο, είναι το μνημόσυνο του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών επειδή κατά την άποψή του αυτό είναι αντικανονικό. Δεν εξηγεί φυσικά το γιατί. Ούτε και αναφέρει ότι ουδείς μεγάλος κανονολόγος θεωρεί αντικανονικό το μνημόσυνο του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών. Ούτε ο μ. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ούτε ο μ. Κωνσταντίνος Μουρατίδης, ούτε οποιοσδήποτε άλλος σπουδαίος θεολόγος εξέφρασαν ποτέ την πλάνη ότι είναι αντικανονικό το μνημόσυνο του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών.

Αυτό που ενοχλεί προπαντός στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η ανακρίβεια ότι είναι αντικανονικό το μνημόσυνο του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Μητροπόλεις των Νέων Χωρών αλλά το ότι ο συντάκτης του άρθρου αντί να ενοχληθεί με τις οικουμενιστικές κακοδοξίες που εκφράζει ο Παναγιότατος ενοχλήθηκε από την Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του 1928. Αντί να στηλιτεύσει τους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη κατατρύχεται από τις αντιπατριαρχικές Βολουδάκειες εμμονές και ιδεοληψίες. Αντί να αγωνιζόμαστε για την πίστη μας αγωνιζόμαστε για θρόνους και δικαιοδοσίες. Αντί να πολεμούμε την αίρεση του Οικουμενισμού πολεμούμε το θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σιγά μη στάξει η ουρά! Καταπίνει ανενόχλητα τη φάλαινα των οικουμενιστικών αντικανονικοτήτων του Πατριάρχη και κυνηγά την υποτιθέμενη μαρίδα του καθεστώτος των Νέων Χωρών. Κρίμα!

No comments:

Post a Comment