Thursday, September 29, 2016

Η ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ


Η ΔΙΕΝΕΞΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το Μακρακιστικό κόμμα “Κοινωνία” εξέδωσε ανακοίνωση που υπογράφει στέλεχός του με την οποία κάνει παρέμβαση στις διώξεις των μοναχών του Αγίου Όρους για τη στάση τους έναντι της Συνόδου της Κρήτης.

Η ανακοίνωση της “Κοινωνίας” είναι αλήθεια ότι είναι νερόβραστη και εν πολλοίς εκτός θέματος. Πολιτικάντικη με την πολύ κακή έννοια του όρου. Ως εικός προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων εθνικών και θρησκευτικών ιστολογίων.

Σε κάθε περίπτωση νομίζουμε ότι και η ανακοίνωση και οι αντιδράσεις εξαιτίας της κινούνται προς τη λανθασμένη κατεύθυνση. Το ερώτημα δεν είναι αν η ανακοίνωση δεν είναι άξια λόγου αλλά το γεγονός ότι το μακρακιστικό κόμμα “Κοινωνία” είναι ένα παποκαισαρικό εξάμβλωμα που αντιστρατεύεται τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας.

Το πρόβλημά μας, λοιπόν, είναι με το ίδιο το κόμμα και όχι απλά με την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κάνουμε θερμή έκκληση προς τον ηγέτη του κόμματος “Κοινωνία”, τον σεβαστό και αγαπητό μας π. Βασίλειο Βολουδάκη, να διαλύσει το μακρακιστικό αυτό κόμμα που προξενεί μόνον ζημιά. Τον παρακαλούμε θερμά να μη διστάσει να του δώσει τη χαριστική βολή. Ας αφήσει ως παρακαταθήκη της παρουσίας του μόνον την κακή ανάμνηση ενός θλιβερού γεγονότος της πολιτικής και εκκλησιαστικής μας ζωής.

Είναι ανεπίτρεπτο ένας κληρικός να καθοδηγεί από τα παρασκήνια ένα κόμμα και να ποδοπατά κατάφωρα επτά Κανόνες Οικουμενικών Συνόδων που απαγορεύουν ρητά, κατηγορηματικά και επί ποινή καθαιρέσεως την εμπλοκή ενός κληρικού στις πραγματείες του βίου.

Θα εκτιμηθεί δεόντως, αγαπητέ μας π. Βασίλειε, αν αναγνωρίσετε το λάθος σας να ιδρύσετε το μακρακιστικό αυτό κόμμα και αν ζητήσετε συγγνώμη από την Εκκλησία και το λαό για το ατόπημά σας.

No comments:

Post a Comment