Saturday, July 23, 2016

ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είχαμε προβλέψει έγκαιρα -από την πρώτη στιγμή που ο “Ορθόδοξος Τύπος” πέρασε στα χέρια του π. Βασίλειου Βολουδάκη- ότι αυτό ήταν θα ήταν καταστροφικό για τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

Δυστυχώς ο αγαπητός Πρωτοπρεσβύτερος, ο δεινώς ναυαγήσας περί την πίστη ως Μακρακιστής -και όχι μόνον-, προσπαθεί συνεχώς να αποπρασανατολίσει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και να τον μετατρέψει σε αγώνα εναντίον του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Με άρθρα και ρεπορτάζ του που συντάσσει παρουσιάζει μισή την αλήθεια, αποσιωπά τις πραγματικές διαστάσεις των πραγμάτων, εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα για τα οποία στη συνέχεια αυτοθαυμάζεται ως τροπαιούχος και θριαμβευτής.

Σε σχετικά πρόσφατη έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου” λ.χ. προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ανεπιτυχώς την προειδοποίηση του κ. Τσελεγγίδη ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ενδεχόμενο να αυτονομήσει τις “Νέες Χώρες” για να διαμφισβητήσει την Πατριαρχική Συνοδική Πράξη του 1928 και για να αυτοπροβληθεί ως άνθρωπος που προβλέπει το μέλλον ενώ στην πραγματικότητα συγχύζει τα ασύγχυτα και πλανάται οικτρά. 

Συγκεκριμένα ο κ. Τσελεγγίδης δεν ζήτησε να καταργηθεί το καθεστώς των "Νέων Χωρών" αλλά να συνεχίσει να υφίσταται αναλλοίωτο. Αυτό σημαίνει ότι οι "Νέες Xώρες" θα συνεχίσουν διοικητικά να ανήκουν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος.

Δεν ξέρω αν η στρεβλή ερμηνεία των πραγμάτων από το σεβαστό Πρωτοπρεσβύτερο των Εξαρχείων είναι καρπός αδυναμίας να συλλάβει τι είπε ο κ. Τσελεγγίδης ή αν πρόκειται για ηθελημένη διαστροφή της αλήθειας.

Σε κάθε περίπτωση πολύ μας θλίβει ο π. Βασίλειος Βολουδάκης με τη στάση του. 

Όσο για τη συνέχεια κανείς ας μην τρέφει αυταπάτες. Ενόσω ο “Ορθόδοξος Τύπος” θα έχει την δυστυχία να βρίσκεται στο έλεός του θα γίνεται συστηματική προσπάθεια εκτροπής του αντιοικουμενιστικού αγώνα σε προσπάθεια να χτυπηθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο σαν θεσμός.

Να αφήσουμε, δηλαδή, τον γάμο για να πάμε για πουρνάρια.

No comments:

Post a Comment