Friday, July 8, 2016

Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΙΝΣΠΕΚΤΟΡΑ ΚΛΟΥΖΩ


Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΙΝΣΠΕΚΤΟΡΑ ΚΛΟΥΖΩ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κάθε βδομάδα το μοτίβο είναι το ίδιο. Από τότε που ανέλαβε τα ηνία του “Ορθοδόξου Τύπου” ο γνωστός π. Βασίλειος Βολουδάκης καταβάλλει εργώδη προσπάθεια να υποσκάψει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και να τον εκτρέψει σε αγώνα εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως θεσμού με την εμπλοκή -συν τοις άλλοις- της πολιτικής στα εκκλησιαστικά  πράγματα.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο αγαπητός μας π. Βασίλειος είναι ότι ουδείς μπορεί να εμποδίσει τα πολιτικά συμφέροντα από το να εμπλέκονται στη ζωή της Εκκλησίας.

Αυτό που εναπόκειται σε μας είναι να τονίζουμε ότι η εμπλοκή των πολιτικών πραγμάτων στα εκκλησιαστικά πράγματα είναι ανεπίτρεπτη και να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στα θεολογικά και εκκλησιαστικά θέματα.

Πολλώ μάλλον δεν επιτρέπεται με εικασίες και αναπόδεικτα στοιχεία να ενεργούμε όπως τον ινσπέκτορα Κλουζώ και τον πράκτορα 007 και να αποδίδουμε με βεβαιότητα χωρίς στοιχεία εμπλοκή πολιτικών παραγόντων στα εκκλησιαστικά όπως κάνει ο ναυαγήσας περί την πίστη -ως Μακρακιστής- π. Βασίλειος Βολουδάκης.

Η “Σύναξις Κληρικών και Μοναχών” εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων της Συνόδου της Κρήτης. Το ίδιο έκανε ο κ. Τσελεγγίδης και οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος και Γόρτυνος Ιερεμίας. 

Αντί ο “Ορθόδοξος Τύπος” να στοιχηθεί σ’ αυτή τη γραμμή και να αναλύσει θεολογικά όσα αφορούν τη Σύνοδο της Κρήτης αναλώνει τις δυνάμεις του για να αποδείξει ποιος είναι ο ρόλος των ΗΠΑ -και μάλιστα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ- στη σύγκληση και λειτουργία της Συνόδου. Και πού βασίζεται για να αποδυθεί σ’ αυτό το έργο; Σε εικασίες και αναπόδεικτα στοιχεία τα οποία, ακόμη και αν τυχόν αποδειχθούν αληθή, δεν αλλάζουν την ουσία του θέματος που είναι οι αντορθόδοξες αποφάσεις που πήρε η Σύνοδος της Κρήτης.

No comments:

Post a Comment