Thursday, May 19, 2016

ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πρόσφατο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του “Ορθοδόξου Τύπου” επιγράφεται “Κωνσταντινούπολις: “Φανάρι” ή “λυχνία;”” και υπογράφεται από τον γνωστό και μη εξαιρετέο πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Βολουδάκη.

Είχα κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει ότι το γεγονός ότι ο “Ορθόδοξος Τύπος” πέρασε υπό τον έλεγχο του π. Βασιλείου μόνον συμφοράς προάγγελος για τον αντιοικουμενιστικό αγώνα μπορούσε να αποβεί. Ελπίζω ότι τώρα όλοι βλέπουν πόσο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου. Παράλληλα επεσήμανα ότι οι οικουμενιστές τρίβουν τα χέρια τους από χαρά για τον έλεγχο της πορείας του “Ορθοδόξου Τύπου” από τον π. Βασίλειο Βολουδάκη. Στο πρόσωπό του βρήκαν τον απρόσμενο σύμμαχο που θα τους βοηθήσει στην πραγματοποίηση των στόχων τους. Ο π. Βασίλειος κατόρθωσε -κατόρθωμα να σου πετύχει!!!- να εκτρέψει το θεματολόγιο του “Ορθοδόξου Τύπου.” Ο “Ορθόδοξος Τύπος”, αντί να διεξάγει αντιοικουμενιστικό αγώνα, διεξάγει αγώνα εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου σαν θεσμού.

Στο εν λόγω ρεπορτάζ του “Ορθοδόξου Τύπου” ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος αφήνει πολύ δηλητήριο να βγει από την ψυχή του εναντίον όσων πολεμούν τον οικουμενισμό και καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για να αναχαιτίσουν την πλημμυρίδα του κακού.

Λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας και λόγω των εμμονών και της μακρακιστικής πλάνης που τον κατατρύχει ούτως ή άλλως δεν είναι σε θέση να προσφέρει κάτι θετικό στον αντιοικουμενιστικό αγώνα. Διακρίνεται από μια αυτοκαστροφική μανία η οποία σαρώνει τα πάντα. Έτσι ακόμη και τα θετικά που λέγει τη μία στιγμή στη συνέχεια τα γκρεμίζει ο ίδιος εκ βάθρων με την μπουλτόζα.

Αυτή τη στιγμή η Εκκλησία της Γεωργίας, η Εκκλησία της Ουκρανίας, η Εκκλησία Βουλγαρίας, το Άγιον Όρος αλλά και πολλοί ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου και της Ελλάδας, οι πατέρες της Σύναξης των κληρικών και μοναχών, κτλ. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντικρούσουν τις αιρέσεις που εμφιλοχώρησαν στα κείμενα της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης. Στον αγώνα αυτό ακολουθείται συγκεκριμένη συνετή στρατηγική και ελπίζουμε ότι ο Θεός θα ευλογήσει την προσπάθεια.

Αν ο π. Βασίλειος θέλει να μαχαιρώνει πισώπλατα τον αγώνα δικαίωμά του. Απλά δεν μπορούμε να δεσμευτούμε από τον Μακρακισμό, τις ιδεοληψίες και τις εμμονές του. Μονοιασμένοι θα δώσουμε την μάχη του καλού αγώνα. Όσο για τον π. Βασίλειο είναι φανερόν ότι έχει αποφασίσει να πνιγεί μέσα στη χολή της παφλάζουσας εμπάθειάς του. Εμείς, όπως είναι παγκοίνως γνωστό, τον αγαπάμε ιδιαιτέρως και τον σεβόμαστε υπερβαλλόντως. Είθε ο Άγιος Θεός να λαλήσει αγαθά εις την καρδίαν του.

No comments:

Post a Comment