Tuesday, October 20, 2015

Ο κ. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ



Ο κ. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει σε σχόλιό του, στο ιστολόγιο "Ακτίνες", ο κ. Λυκούργος Νάνης:

“Η Εκκλησία της Κύπρου, όπως απέδειξε η περίπτωση Πιτσιλλίδη, φαίνεται να συνέχεται απ’ το θλιβερό γεγονός ότι κάποιοι έμψυχοι ναοί καταρρέουν απ’ τα ανηλεή πλήγματα που επιφέρουν στο πνευματικό τους οικοδόμημα οι αντιευαγγελικές και αντιπατερικές ετεροδιδασκαλίες. Και έπραξε αναλόγως των δημιουργηθεισών περιστάσεων περιφρουρώντας το ορθόδοξο ήθος.”

Ορθή η διαπίστωση του κ. Νάνη ότι σωστά έπραξε η Εκκλησία της Κύπρου να ανακαλέσει σε τάξη τον γνωστό νεωτεριστή και οικουμενιστή θεολόγο κ. Ανδρέα Πιτσιλλίδη. 

Σε δικό του σχόλιο, στο ιστολόγιο "Αναστάσιος", ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος και επαίνεσε την Εκκλησία της Κύπρου για την καταδίκη του κ. Πιτσιλλίδη και εξέφρασε -όπως και ο κ. Λυκούργος Νάνης- την ευχή να παραδειγματιστεί και η Εκκλησία της Ελλάδος και να ανακαλέσει σε τάξη τους Νεονικολαίτες και τους Οικουμενιστές και νεωτεριστές ασχημονούντες στην Ελλάδα.

Δίκαια επαινείται η Εκκλησία της Κύπρου για την καταδίκη του κ. Πιτσιλλίδη. Για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης όμως πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Πιτσιλλίδης είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες πολλοί Νεονικολαίτες και Νεορθόδοξοι λυμαίνονται την ορθόδοξη ευσέβεια και δεν έχουν ακόμη κληθεί σε απολογία από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Κατεβλήθη πολλή προσπάθεια από τους εν Κύπρω Νεορθόδοξους να υποβαθμιστεί η αξία της πολυτεκνίας και να καθιερωθεί η αποφυγή της τεκνογονίας σαν ο ορθόδοξος -γράφε νεορθόδοξος- τρόπος ζωής.

Το κύρος του κ. Γιανναρά και των ομοφρόνων του είναι πολύ μεγάλο στην Κύπρο και πολλοί είναι οι μαθητές του που εμπνέονται από τις νεονικολαιτικές τάσεις του.

Γι’ αυτό, ενώ υικά επαινούμε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου για την ορθή αντιμετώπιση του κ. Πιτσιλλίδη, παρακαλούμε θερμά να αντιμετωπίσει με τον ίδιο ζήλο παρόμοια σαπρόφυτα που κοπρίζουν τον χώρο της Εκκλησίας και της θεολογίας.

Θα επανέλθουμε -συν Θεώ- εν καιρώ για να κατονομάσουμε αυτές τις ετερόφωτες τάσεις στην Εκκλησία της Κύπρου που έχουν Ελλαδικά νεορθόδοξα και μεταπατερικά πρότυπα.

No comments:

Post a Comment