Saturday, October 3, 2015

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ κ. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ



ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ κ. ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Πιτσιλλίδης, μετά τον αφορισμό του από την αρμόδια επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, ισχυρίστηκε ότι επικοινώνησε με δύο Μητροπολίτες, οι οποίοι είναι λαοφιλείς και ελέγχουν ομάδα Μητροπολιτών και χωρεπισκόπων στη Σύνοδο, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι διαφωνούν με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Συνόδου.

Δεν διευκρίνισε, όμως, αν διαφωνούν με το γεγονός ότι διατύπωσε κακοδοξίες ή αν διαφωνούν με την απόφαση της επιτροπής της Συνόδου να τον αφορίσει.

Σε κάθε περίπτωση, αν και δεν τους κατονόμασε, ο κ. Πιτσιλλίδης φωτογράφησε τους δύο Μητροπολίτες που ισχυρίζεται ότι του είπαν ότι διαφωνούν με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Συνόδου.

Ο ένας είναι ο Μητροπολίτης Λεμεσού που ελέγχει τρεις συνοδικούς και ο άλλος είναι ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος που ελέγχει δύο-τρεις συνοδικούς ο ένας εκ των οποίων είναι ο Μητροπολίτης Ταμασού, ο οποίος ήταν μέλος της πενταμελούς επιτροπής που αφόρισε τον κ. Πιτσιλλίδη.

Εκείνο που όλοι, επίσης, ενθυμούνται είναι ότι ο κ. Πιτσιλλίδης, στο πρόσφατο παρελθόν, απείλησε με αποκαλύψεις για ορισμένους Μητροπολίτες και χωρεπισκόπους αν προχωρούσαν σε τιμωρία σε βάρος του.

Είναι από όλους κατανοητό ότι ο Μητροπολίτης Κύκκου ίσως δείχνει κάποια ανοχή και επιείκεια προς τον κ. Πιτσιλλίδη επειδή στο παρελθόν υπήρξε για χρόνια συνεργάτης του! 

Ο Σεβ. Λεμεσού όμως;!!! Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι βρίσκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο υπό εκβιασμό επειδή είναι παγκοίνως γνωστή η αρετή και το ήθος τόσον του ιδίου όσον και των συνεργατών του. (Ο Θεοφιλέστατος χωρεπίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος λ.χ., ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ο Αρχιμανδρίτης Λάζαρος κτλ. είναι πολύεδροι αδάμαντες ήθους).

Μάλλον η συνέχεια των πραγμάτων μας επιφυλάσσει αποκαλύψεις, άμεσες ή έμμεσες....

No comments:

Post a Comment